Перша хода до «Шустера – live» за свободою преси

шустерПробачте, чесні журналісти,

і  краще ніж коли

оновлюйте

свідомість громадян…

 Маючи досвід написання статей цього аматорського сайту, я не маю на меті відбирати хліб у працівників ЗМІ. Я прагну розібратись сама на скільки можливим є пошук правди в Україні і свободи преси.  Знайшла таких же правдошукачів по Україні, що відновлюють навколо себе життя і чекають кореспондентів, які наберуться сміливості оприлюднювати їх дії як приклад та методичні рекомендації. Але даремно: як продавалися журналісти разом з каналами ТБ, так і продаються, якими б громадськими або суспільними вони не називались. Тож до чесної, об’єктивної журналістики нам ще добре потрібно попрацювати, тому і пишемо ці недосконалі статті – звернення.

        Знайшла колись серед публікацій Інтеренету слова невідомого автора про чесну продажну журналістику з якими складно не погодитись

        « Іноді, коли випадає вільна хвилинка, я закриваю очі і уявляю, як Георгій Гонгадзе, повернувшись ненадовго із кращого світу, із сумним докором та, певно, здивуванням дивиться на потуги багатьох своїх колег по цеху під назвою «чесна журналістика». Так-так, Георгію, це та сама чесна продажна журналістика, яку активно впроваджують на українських теренах Ваші колишні колеги по цеху. Ті самі, котрі в річницю Вашої, як виявляється марної, жертовної смерті зі старанно вдаваним сумом зітхають про те, як багато Ви зробили для Свободи Слова в Україні і клянуться наслідувати. От тільки Свобода Слова для багатьох нині означає свободу обрати собі щедрого господаря.»

         Шкода, що ще не всім громадянам по причині замовчування правди, відомо, про  існування цілих журналістських організацій – найманців, і пригодованих громадських діячів (навіть з прізвищами  національного значення),  з журналістською освітою, які регулярно переглядають особисті сторінки активних громадян,  перевіряючи їх  повідомлення, пости та звіти на предмет, кому і як  наступили вони десь на горло олігархам, політикам, що їх утримують. То невже думаєте, що це врятує вас, працевлаштованих в олігархів журналістів? Не заспокоюйте совість. Пробуджуйте її, бо коли і вас, бідолашні «акули пера», а може ваших родичів,  будуть бити такі ж  менти – наймані приватні підприємці, виконуючи  «замовлення» і судити суди – суб’єкти – господарювання, про які ви знаєте і замовчуєте; коли в АТО вас будуть призивати  військкомати ніде не зареєстровані, як державні органи,  і не буде допомоги родинам за втрату годувальників, не кличте на поміч небайдужих чесних громадян. На вашу долю їх може не лишитися. Вони за вашої участі знищуються наклепами, плітками і принижуючими гідність ярликами. Пам’ятайте, журналісти, що  працюєте на замовлення олігархів. Ви самі знищуєте все, що є найкраще в українських людях, нацьковуюєте, оббріхуєте, дезорієнтуєте людей,  б’ючи на жалість або провокуючи  на агресію з вилами Ляшка. Хто пише статті на замовлення  олігархів і не розповідає про шляхи порятунку для країни, які винайдені в громадах, а лише констатуєте факти  корупції,  ви  пішли  на компроміс із совістю та поставили в пріоритетах можливість смачно їсти і красиво жити,  а проігнорували  довгоочікувану для народу  ПРАВДУ, але ми і від того не перестали  діяти.

          Не втрачаючи надію на пошук видань, які б змогли оприлюднити   корисну  для громадськості винайдену правозахисниками інформацію,  наша ініціативна група щоб знайти місця в комунальних каналах ЗМІ оббивала пороги Київради та КМДА, мали розмову з Головою комісії Київради по місцевому самоврядуванню Олександром Бродським і його помічником Іваном Мицканюком, з заступником директора Департаменту суспільних комунікацій, начальником  Управління преси та інформації  Гузенко Тетяною Андріївною, головним редактором газети «Хрещатик», Філіпповим Максимом Олександровичем, першим заступником Голови Держкомтелерадіо Черваком Богданом Остаповичем. Не дочекавшись бажання оприлюднити на широкий  загал киян  програму погодженої програми співпраці, http://vyhid-e.org.ua/?p=1975  , а не війни і протистояння громадськості і чиновників КМДА, в якій потребують всі кияни,  ми  вдались до перевірки правдивості та свободи преси від національно відомого свободолюба – Савіка Шустера і його спів ведучого Маги Петра.

     Що з цього вийшло? Дивіться самі.

          Будемо очікувати зустрічі з ним в його кузні правдивої інформації у відповідь  на наш лист, С. Шустеру від оргкомітету надісланий на його електронну пошту ( sociology@3s.tv   ат savik.shuster.studio@gmail.com )   оприлюдненій на сайті  http://3s.tv/STUDIO. Його копія розміщена в цій статті підписана 20 – ма активістами, що розібрались в суті самоврядування та державотворення України і були поруч на час ініціативи. ГО - С.Шустеру і П. Мазі 1ст. ГО - С.Шустеру і П. Мазі 2 ст

            Ми впевнені, що ті, хто по Україні за покликом серця співпрацює з командою правозахисниці Рімми Білоцерківської, Ігоря Гурняка, Лариси Лисюк підтримають звернення оргкомітету по встановленню конституційного устрою і будуть надсилати аналогічні звернення  у всі можливі канали державного, місцевого телебачення та радіомовлення з тим, щоб вони озвучували волю самоврядних і само організованих громад, що тримається на вимозі чіткого дотримання Конституції України і негайного виконання її норм у всіх сферах життя суспільства. Для цього вкрай потрібно розповсюджувати методику та механізм їх втілення, що відбувається незважаючи на спротив місцевих царьків і їх корупціонерів зміцнених партійними зв’язками.

           Віримо, що до свята журналістики України наш лист торкнеться свідомості патріотично налаштованих  кореспондентів і  від участі в нашій спільній справі громад вже наше покоління відчує на собі ефект підготовлених громадами реформ. Вони варті оприлюднення на кращих каналах українського телебачення і набудуть більшого резонансу відомих політичних ток-шоу.

           Віримо, що друга хода представників оргкомітету і  команди однодумців конституційного устрою, створення територіальних громад – власників, дії яких замовчуються чиновниками і ЗМІ  завершиться в  студії Савіка Шустера в прямому ефірі в якості учасників – спікерів.  Якщо ж не дай Боже ні, то громадяни України,  робіть  висновки.

Оргкомітет встановлення конституційного устрою

Координатор – Інна Плотнікова

(093)63-000-66

(098) 00-910- 33

(044) 360-15-19

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *