Чи захистить конституційний власник Національний цирк України

        %d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%8b%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b9hv_enl   В соціальний мережі ФБ з’явилась  публікація – крик душі як за власну біль про державне рейдерство скарбниці культури України  – Національний Цирк.  Автор посту Олександр Калюжний детально доніс  зміст трагедії, яка нависла  над працівниками закладу, а значить і над нами, киянами . Вона підтвердиась і на офіційному сайті даної державної установи. http://www.circus.kiev.ua/node/236

Цитую.

« Розповім Вам сумну історію про ще один жадібний ідіотизм бандитів від влади «Жити по новому!». Історію про Державне підприємство «Національний Цирк України».

Почнемо з мат. частини.

Державне підприємство «Національний Цирк України», отримало статус національного 29 жовтня 1998 року, указом Президента України, Леонідом Кучмою № 1197/98. Приводжу дослівно: «…Київському державному цирку присвоїти звання Національного Цирку України, з метою підтримки українського циркового мистецтва та враховуючи значний внесок у його розвиток Київського державного цирку.»

ДП «Національний Цирк України» безпосереднє підпорядковане Міністерству культури України, так само, як і усі інші (їх лишилося ще шість) стаціонарні цирки України. Так само як і “Державна циркова компанія України”, з функціонуванням якої, нерозривно пов’язана творча і а фінансова діяльність всіх державних циркових підприємств, зокрема ДП «Національний Цирк України». Державна циркова компанія безпосередньо повинна займатися організацією гастрольних заходів та забезпеченням кормами циркових тварин акторів цирку, яких компанія приймає на роботу або залучає до тих чи інших циркових заходів. Слід зазначити, що на сьогодні, кількість працівників компанії налічує близько 140 працівників, із яких 80 – складає адміністративний апарат. Своєї матеріально-технічної бази Державна циркова компанія не має. Офісні приміщення вона знімає в будівлі ДП «Національний Цирк України», правда, за часи керівництва Сергія Марченко (міністерська людина, що опинилася в ньому за квотою політсили головного клоуна Києва – міського голови) з весни цього року і до цього часу за оренду не заплачено жодної копійки. Але про Марченко пізніше. Для порівняння. ДП «Національний Цирк України» налічує близько 250 працівників, з яких близько 40 складає адміністративний та обслуговуючий апарат, утримає приміщення самого цирку (місто Київ, проспект Перемоги 2), цирковий готель (до речі, багато акторів цирку по 30 років живуть у цьому готелі зі своїми сім’ями без жодної перспективи на отримання власного житла), та циркові тварини, які безпосередньо живуть та працюють в самому цирку. 

А тепер по суті.

Наші можновладці – як та мавпа з анекдоту, яка бігає та не може визначитись до кого примкнути, чи до розумних чи до красивих. Але на відміну від мавпи останні ще й непрохідні дурні та невимовно жадібні.

Все почалося з візиту до адміністрації ДП «Національний Цирк України» у серпні цього року Кличка в компанії громадянина Росії, «експерта» в цирковій галузі, офіційного партнера муніципального циркового училища (правда сайт є, а училища нема:))), «продюсера з великої літери» Артема Бадаляна. Бесіда (як може вести бесіди наш мер, пояснювати не треба) йшла про те, що по перше, циркову галузь треба «реформувати», по друге, спираючись на європейський досвіт (до речі сумний та дуже суперечливий), тварини у цирку не потрібні, а по третє, взагалі на кой Україні національний цирк взагалі в умовах війни (в них то АТО то війна, то загарбники, то банд. формування, ну мавпи дурні, та й годі). Мабуть, Кличку і ко, здалося трішечки замало 46 тисяч гривень щомісячних надходжень у бюджет міста від ДП «Національний Цирк України». Це ж не в їх бездонну власну кишеню, та й взагалі це ж не гроші, для таких пацанів!

Далі більше.

29 серпня 2016 року було проведене засідання робочої групи Міністерства культури України, на якому було представлено презентацію бачення реформи української циркової галузі громадянином Росії Артемом Бадаляном. “Реформування”, на його “авторитетну” думку, має відбуватися шляхом перетворення державних циркових підприємств в єдине акціонерне товариство, на баланс якого має бути переданий весь майновий комплекс державних цирків України. Новостворене акціонерне товариство буде три роки фінансуватися коштами державного бюджету, а згодом його акції мають бути розпродані. Довідка. ДП «Національний Цирк України» закінчило 2015-ий фінансовий рік з прибутком в 43 000 000 гривень, 12 000 000 гривень перераховано в державний бюджет, притому, що: а) ДП «Національний Цирк України» працює в умовах повної відсутності законодавчої бази!!!!!!! б) не має пільгових ставок на оренду в) не має пільгових ставок на оподаткування, та більш того, наперед сплачує ПДВ!!!!!!!

Так от, викликає здивування те, що так звана «реформа» циркової галузі зініційовано людьми, які не мають ніякого відношення до циркового мистецтва, а створення робочої групи з цього «реформування» ні яким чином не зафіксовано жодним урядовим документом. Також слід зазначити, що до участі в засіданні вищезгаданої «робочої групи» не були допущені кваліфіковані та заслужені артисти України (керівники циркових номерів та колективів), натомість атмосферу загальної зневаги до національної гідності та видатних діячів України створювали учасники, які перебувають на посадах в Державній Цирковій компанії менше одного місяця і не можуть адекватно оцінювати стан справ та перспективи галузі. Я не буду дослівно приводити ті ганебні висловлювання, які звучали на адресу керівника київського цирку, Шевченко Людмили Олексіївни, людини, що все своє життя присвятила Цирку та особистої опіки над тваринами, і адресу колективу цирку. Думаю, що сьогодні — завтра, вже після прес-конференції для ЗМІ, що була зініційовано нами та адміністрацією цирку й пройшла сьогодні о 13:00 в приміщенні самого цирку, перед відкриттям циркового сезону, країна почує а згодом і побачить своїх “героїв” в обличчя!:)))) ( Хотілося мати дані матеріали )  

%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-2У той же час, що проходила “робоча група” при Міністерстві культури України, з’являється борд (який чомусь, не викликає обурення у жодного працівника Міністерства культури України), самісінько біля центрального входу в приміщення ДП “Національний Цирк України”. Площина належить компанії ТОВ “Преміум медіа груп”, оператору зовнішньої реклами. (до них, нашим бюро – «Міжнародне бюро з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю», готується судовий позив). Імідж (імідж публікую) на цій площині розмістила компанія “ГТ ПІАР” (ТОДОРЧУК ОЛЕКСАНДР ВАЛЕРІЙОВИЧ). ПО НИМ ТЕЖ ГОТУЄТЬСЯ СУДОВИЙ ПОЗОВ ТА СКАРГА В ТОВАРИСТВО ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВОЧІВ, ЩОДО РОЗМІЩЕННЯ БРЕХЛИВОЇ, НЕДОБРОЯКІСНОЇ РЕКЛАМИ ЩО ПРИНУЖУЄ ГІДНІСТЬ ТА ДІЛОВУ РЕПУТАЦІЮ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА ДП “НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦИРК УКРАЇНИ”, ЙОГО ПРАЦІВНИКІВ ТА ГОТУЄ ІНФОРМАЦІЙНЕ ПІДГРУНТТЯ ДО ДЕНАЦІАЛІЗАЦІЇ ТА РОЗОРЕННЮ ЦИРКОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК ТАКОЇ. Не буду розповідати шановній громаді, хто такий цей персонаж та його славнозвісна сестра, всі бажаючи можуть знайти про них інформацію в відкритих джерелах, коротше спросить у GOOGLE:))) Слід тільки зазначити, що сайт та, як наслідок, правозахисний рух (чи навпаки?), що нібито переймається захистом тварин — ніде не зареєстровано та взагалі не існує!!!!!!

А тепер про імідж. Ну по перше, з якого переляку вони переплели сюди слона достеменно невідомо. Останнього слона отруїли в київському зоопарку, так само як і практично 70% інших тварин зоопарку, по розпорядженню космонавта Черновецького, яке вирішило, що територія київського зоопарку дуже приваблива для нових дурних забудов. До речі, незважаючи на те, що в цієї тварюки нічого з цим не вийшло, воно бігом зорієнтувалося, та закупило на місце їм же протравлених тварин, заміни, тільки 5-ять разів дорожче!!!!!!!

Я відволікся. Так от, у кого з вас є домашні тварини? Мабуть у більшості. Скажіть, ви їх б’їте, а тим паче гачками та електрошоком? Якщо ні, то й навіть і не пробуйте. По перше, поважати перестану, забаню, та викину з друзів, а по-друге, як люди, що написали таке уявляють співпрацю актора-дресирувальника й хижої тварини, наприклад лева, якого б’ють електрошоком???????

Заподіявши тварині біль, ви назавжди втрачаєте з нею контакт, та взагалі позбавляєте себе, не тільки адекватного спілкування з твариною, а й можливість її використання в циркових програмах.%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-6

Та взагалі, це повна нісенітниця та цілковите невігластво у питаннях дресури хижаків! Сповіщаю, що нашим бюро та за участі членів наглядової ради ДП “Національний Цирк України”, в присутності представників адміністрації та акторів цирку, було створено незалежну експертну комісію та проведено перевірку щодо умов утримання та належного поводження з цирковими тваринами (копія Акту обстеження додається, та є на сайті самого цирку). Згодом, я викладу відео звіт про цю перевірку (поки часу не було привести відео у належний стан для публікації в інтернет). Й ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, ШАНОВНЕ ТОВАРИСТВО, БОРД З ЦИМ ІМЕДЖОМ З’ЯВИВСЯ НІ ДЕ-НЕБУТЬ, НЕ НА ОКРУЖНІЙ І ПЕРЕД ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ ЧИ КМДА, НІ ПЕРЕД, НАПРИКЛАД, ХАРЬКІВСЬКИМ ЦИРКОМ — А ПЕРЕД ЦЕНТРАЛЬНИМ ВХОДОМ ДП “НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦИРК УКРАЇНИ”! ЧОМУ? ПРАВЕЛЬНО! НА ВІЩО ЦИМ ДИБІЛАМ БУДІВЛЯ З ТВАРИНАМИ!:)))) ВОНИ ДУЖЕ БУДУТЬ ЗАВАЖАТИ РОЗПИЛУ МАЙНА!!!!!

А тепер, ще трохи про Марченко. Зокрема, перебуваючи на посаді в.о. Генерального директора Державного підприємства «Державна циркова компанія України» Сергій Марченко зупинив виконання фінансових зобов’язань перед іншими державними підприємствами (понад 4-х місяців не здійснюються платежі за оренду державних приміщень – що наносить прямі збитки державним підприємствам), відмовився реалізувати зобов’язання (по вже укладеним договорам) щодо гастролей циркових номерів Державної циркової компанії України. Рішенням Сергія Марченко розформовано атракціон «Дресировані леви», а забезпечення тварин вказаного атракціону (левів) кормами здійснюється лише в розмірі 25% від необхідного раціону. Тим же рішенням скасовано забезпечення кормами циркових ведмедів номеру «Дресировані ведмеді». Так скажіть, яким чином, людина, якщо вона люди, може приречати безсовісну тварину на голодну, по суті, смерть, забрав в неї ті гроші, які вона сама собі і заробляє на годування, приносячи величезну радість людям (на відміну від наших чиновників-паразитів) ???????? За правління Сергія Марченко «Державною цирковою компанією України», борги компанії зросли в декілька разів, що призвело до повної неплатоспроможності останньої.

Окремого вивчення та реагування потребують численні випадки нехтування Марченком С.І. трудовими правами підлеглих йому працівників державного підприємства та подання ним завідомо неправдивої інформації та підроблених документів для проходження конкурсу на посаду керівника державного підприємства (такі відомості містять офіційні підтверджуючі документи, опубліковані на сайті Міністерства культури України).

Ну, якось так. Сьогодні, пройшла прес-конференція, перед презентацією нової циркової програми відкриття циркового сезону. На ній, в м’якших висловленнях, аніж висловлююсь я, все вищенаведене мною було так чи інакше висвітлено як моїм керівництвом так і керівництвом ДП “Національний Цирк України”. Було багато виступів громадських діячів, представників вагомих національних громадських рухів. Сюжети, про прес-конференцію дивіться на майже всіх національних телеканалах, в багатьох друкованих ЗМІ та інтернет виданнях. В матеріалах, що ви побачите, почуєте та прочитаєте, буде ще багато цікавих подробиць цією захоплюючої історії. По ходу виходів сюжетів та публікацій я буду викидати посилання у себе на сторінці. Дякую. ДРУЗІ, Я ДУЖЕ ПРОШУ, НЕ ЗАЛИШАТИСЯ БАЙДУЖЕМИ ДО ЦІЄЇ ПРОБЛЕМАТИКИ. БО ТЕЖ САМЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ В НАЦІОНАЛЬНИХ УКРАЇНСЬКИХ ТЕАТРАХ ТА ПАЛАЦАХ КУЛЬТУРИ. ЯК ПРИКЛАД, ДЕРЖАВНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАЛАЦ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ. ЯКИЙ, ПІСЛЯ ТАК ЗВАННОГО «РЕФОРМУВАННЯ» ЗАЯБЛЯЮЧИ ЗА РІК 94 МЛН. ГРН ЧИТОГО ПРИБУТКУ (ЦЕ ТІЛЬКИ З ОФІЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ) ВІДРАХУВАВ ДО ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ АЖ 9000 ГРН. ЗА РІК, ЩО СКЛАДАЄ – 750 ГРН. НА МІСЯЦЬ)) ДУМАЙТЕ, АНАЛІЗУЙТЕ, РОЗВИВАЙТЕСЯ – ЦЕ УСІХ ДРАТУЄ! :)) ДАЛІ БУДЕ!!!!!!!!!!!!!

ПРОШУ МАКСИМАЛЬНОГО ПЕРЕПОСТУ!!!!!!!!!!  Матеріали до посту %d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-5 %d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-4 %d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-3 %d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-1»

  І людина не помиляється. Ми потрапаємо вже від рейдесртва багатьох приміщень. Навіть на місцевому  рівні відбувається боротьба за необліковане за народом майно та землю і хижі плани  беспредельщиків  реалізовуються за рахунок з одного боку мовчазної біомаси  і за рахунок того ж майна , яке як би то нам не хотілось  має межу кілкості. Прийде час і буде відібране все. А тоді що ? Чи замислювались над цим питанням ті, що ставлять свої підписи на договорах оренди від імені конституційних власників. Невже думають що минеться їм той злочин проти народу , який стоїть на рівні сепаратистських дій  керівників ЛНР і ДНР і однаково буде засуджений Законом України  і народ таки пред’явить обвинувачення, після якого всім їх нащадкам не буде місця на землі. Для тих, хто не розуміє про що це, ми радимо уважно вчитатись у відповіді посадовців, які відверто і щиро дали відповідь про те, хто виносить за нас з вами подібні рішення. До посту в коментарях  ми виклали поради і документи. В нас розвязані руки. Памятайте одне не думаючи про публічне ми втрачаємо своє, приватне. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1749567311972029&id=100007563310335&pnref=story  За цирком будуть і наші житла.  Першими хто має стати за збереження національної скарбниці Національного Цирку, то має стати колектив артистів і працівників. Не легко буде визначитись даному колективу,  коли  прийде « допомога» для прийняття рішення  – транш МВФ. Але прийдеться визначитись. А ми будемо спостерігати за подіями і залюбки  інформувати всіх читачів про перебіг захисту НАЦІОНАЛЬНОГО МАЙНА і національних талантів циркового мистецтва. Впевнена в одному, коли Територіальна громада Шевченківського району м. Києва, що нехтує Конституцією, усвідомить золотий фонд бюджету району , то зрозуміє  необхідність  втручання в справу збереження даної установи в руках громади. Ніякий громадянин Росії такий як Артем Бадалян ,тим більше в умовах війни проти нас не може розпоряджатись нашим з вами національним майном.

             Віримо в силу критичної маси свідомих киян – громадян України і готові допомогти з правовою освітою, щоб  всім разом  стати в коло оргкомітету встановлення конституційного устрою м. Києва. За ним і є наш спільний порятунок.

          Далі стаття буде наповнюватись матеріалами, тому просимо надавати їх по контактам даного сайту. Чекаємо відео конференцій, круглих  столів і будь яких само організаційних заходів працівників і прихильників  Національного Цирку. Разом збережемо цирк для України.

Суспільствознавець і правозахисник

Інна Плотнікова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *