В парку «Перемога» відкрили унікальний пам’ятник Матері-Вдові.

pamyatnik_materi_vdoviВ урочистій церемонії відкриття та покладання квітів взяли участь радник Президента Ганна Герман, голова КМДА Олександр Попов, екс-мер Києва, голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Олександр Омельченко, народні депутати України, ветерани війни.

«В Україні і Києві ми маємо багато обелісків і пам’ятників. Але пам’ятник Матері-Вдові – особливий, тому що він перший в Україні», – зазначив Попов.

За його словами, сама ідея, закладена в цій скульптурі – це велика подяка Матері-Вдові, яка зробила все, щоб ми могли жити сьогодні.

Проект здійснено Українським фондом культури за підтримки уряду України, КМДА та Дніпровської районної держадміністрації.

Раніше повідомлялося, що авторами цього проекту є скульптори Адріан Балов та Костянтин Добрянський, архітектор проекту – Костянтин Черній. Пам’ятник виготовлено з гранітного блоку. Його висота 4,5 м. Важить скульптура 15 т.

 

Пропонуємо переглянути фотогалерею цієї визначної події , організованої під прапорами Партії регіонів. http://kievcity.gov.ua/fotogalerei/98/   Стільки людей у робочий  час присутні на заході, шанують лідерів столиці та народних обранців. Серед  запрошених  – присутній і священик , що відібрав 40 соток землі парку і самовільно звів культову споруду.

Патріотичний  захід , але чомусь так сумно на душі!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *