Бойченко 5 під загрозою руйнації несучих стін. Мешканці вимагають від влади «SOS!»

pict0014Деталі справи виявлені на зустрічі з мешканцями, які зателефонували 12.02.2012р. також і на адресу ГО «Самоврядна громада».

Кияни розповідають, що  10 січня 2012 року в підвалі нашого будинку та на першому поверсі, в приміщенні магазину  «Світлячок» почалися ремонтні роботи із переплануванням і частковим демонтажем несучих стін будинку. Біля другого під’їзду знято асфальт, вирито підкоп під фундамент, в несучій стіні зроблено два отвори розміром 1 метр на 1.5 метри, прорізано вентиляційні шахти. При огляді внутрішнього стану несучих стін у підвалі будинку видно, що планується ще два отвори незрозумілого призначення. З причини таких дій у будинку з’явились тріщини в жилих квартирах і у під’їздах. Зі слів  керуючого ремонтними роботами на першому поверсі буде розташований  магазин «АТБ-МАРКЕТ»,  що згідно наданого ним договору оренди нежитлових приміщень є орендарем у орендодавця ТОВ «Світлячок».

Стало відомо також і те, що  в планах орендарів зробити ще один під’їзд у торцевій стіні будинку для розвантаження  продуктових машин та два евакуаційні вікна під вікнами законних мешканців, що в цілому руйнує 50% несучих стін  житлового будинку.  Майже в кожній квартирі другого під’їзду (під яким відбуваються основні будівельні роботи) знаходяться малолітні діти та люди похилого віку, які вже протягом місяця позбавлені денного сну і нормального режиму, що впливає на їх психіку і здоров’я. Будівельні роботи продовжуються, навіть у вихідні дні.

Зелену зону прибудинкової території згідно плану «рекотсрукції» будинку  буде знищено і вже розпочались такі роботи.

Коментар правників наступний: відповідно до житлового законодавства, власникам або орендаторам приміщень забороняється проводити будь-які ремонтні роботи, які порушують цілісність несучих конструкцій або іншим чином зменшують їх несучу можливість. Згідно  житлового законодавства не допускається передача в найм приватного житла для ведення господарської діяльності, якщо це обмежує права інших власників та наносить збитки навколишньому середовищу.

З  мешканцями зазначені  дії не узгоджувались. Ніяких документальних підтверджень законності своїх дій будівельники не пред’явили, що також порушує житлове законодавство про необхідність узгодження даних дій з співвласниками (мешканцями) будинку. За таких умов порушується конституційне право мешканців будинку на відпочинок і безпечне довкілля: ст.41,45,50 Конституції України.

Чисельні звернення мешканців до міліції не мали результату, ЖЕК вважає себе заручником та жертвою ситуації.  Єдиний порятунок –  самоорганізація  населення, що надасть об’єктивне та незалежне розслідування розпочатого ремонту приміщень і в разі відповідних організованих дій зможе відмінити договір оренди з матеріальною та моральною компенсацією.

А поки що робіть висновки громадо та будьте пильними у себе в будинках. pict0016 pict0018 pict0022

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *