Свята проходять, а ремонти в під’їздах не мають кінця.

c105bb5-285 Питання від мешканця будинку вул. Космічна, 5

Доброго дня!

Не знаю чи вам відомо, та по вулиці Космічній, буд.№ 5 ЖЕК затіяв ремонт який триває вже місяць. Вони наспіх пошкрябали стіни, потім майже тиждень не прибираючи все так стояло, після цього поляпали чи вапном, чи ґрунтовкою. Знову перерва. Я думаю просто одна бригада взяла цілий дім і розвела гармидер. Після цього зашпаклювали на скору руку найбільші вибоїни в стінах будь-як, і все залишили. Від початку ремонту всі під’їзди у вапні, пилюці, та жахливому стані, це все не прибирається. Ви не знаєте скільки часу це триватиме?
Бригада на ці запитання немає відповіді! А ще вони фасад вже 3й тиждень утеплюють, гармидер біля будинку страшенний)

  Наша відповідь та поради.

І вам добрий час доби.( Не знаю як Ваше ім’я.)

Нам все добре відомо. Особливо про будинок № 5, який раніше за всіх усвідомив необхідність будкому.  Переговори про ремонт та перспективи про ОСББ розпочинались за тісною співпрацею з нами, ініціативною групою, яка цей процес спостерігала і виконувала роль лише радника. Ми  радили кому та що писати, як діяти у будинку. Але ЖЕК визначився хитрішим і якось на особистих переговорах актив цього п’ятого  будинку (будком) умовив  діяти за їх схемою. А схема одна: не допустити створення ОСН мікрорайону, який за законом має контролювати ЖЕКИ.  Для них це смерті подібне. Мета – щоб гроші, що виділені на ремонти  безконтрольно витрачались. От воно і вийшло: гроші закінчились…А чому закінчились? ( Може і не зовсім.) По нашим спостереженням та аналізу деяких відомих нам  фактів гроші пішли на ремонт тих будинків, в яких  вони не передбачались.  Просто  ЖЕКАМ потрібно охопити і замилити тім мешканцям очі, щоб не виступали зі своєю активністю. І виділили на деякі16 поверхівки,  уявіть… аж по 18 тисяч (!!!) на ремонт сходових клітин на деякі поверхи. Грошей на ці будинки не передбачались допоки не буде створено ОСББ. Відомо що про ОСББ мова взагалі не іде. Тому такий і гармидар і у вас, і в будинках по вулиці А. Малишка, 9 і по вул. Дариницький бульвар 4-А і  в 5-ти поверхівках. Там взагалі аміак каналізації, що розповсюджується з підвалів очі виїдає.  Ну то не проблема ЖЕКІВ. Команда пішла   євро освітлення в під’їздах  поміняти о і виконують те що  мерія сказала .

Ми це все передбачали  і радили вашому активу не спішити. Давайте створимо  ОСН. Ні …куди там …гроші виділяють, зараз потрібно!!! пізніше не буде…Ми розповідали  механізм отримання коштів. Місто- район-ЖЕК( виконавець) Написали одну суму-дійшла інша. Контроль відсутній, тому що мікрорайонного ОСН не має. Організувати як ви знаєте не вдалось да і не потрібно цього роботи допоки необхідність його не усвідомить зацікавлена більшість. Спротив влади неймовірний. Людей лякають ОСН. В вашому будинку вже розкол серед активу. З’явилась група активістів що стали за вказівкою ЖЕКУ створювати будком з правом реєстрації його в Київраді. Будинкові комітети повноважень таких не мають, як мікрорайонні. Їх на багато легше пригодувать і навчити мовчати. Тому по вашому будинку бачимо, що потрібно проводити експертизу і  розслідування. Ми були на зустрічі з Мазурчаком ( перший зам Голови КМДА О.Попова) говорили особисто про всі ці негаразди. Відповідь посадовця: надсилайте листи будемо розбиратись. В районі повідомляють, що  гроші отримали всі. ЖЕК говорить гроші закінчились.

Що  робити  в таких умовах?

Перше: збирати загальні збори мешканців, запрошувати  начальника ЖЕКУ зі звітом. Хоче, хай  кличе на пояснення Начальника управління ЖКХ Дніпровського району Виділені на ваш будинок кошти можуть бути втрачені на завжди. Зараз всі кошти ідуть на вибори: рекламна поліграфія Попова, Довгого  і іже з ними . Все це наші гроші бюджету і громади. Буде потрібна наша допомога ми прийдемо з юристами і з мешканцями які пройшли вже справи такі через прокуратуру.

Друге: заявити що ні про яке ОСББ і мова не може іти допоки районна влада не припинить саботувати  конфернцію по створенню ОСН і допоки  ОСН не буде зареєстрований. Негайно треба донести до відому всіх посадовців району, що будь які перемови  влади з громадою тим більше питання  комунально-житлової сфери проводити за посередництвом ОСН ( Комітет мікрорайону).Чим він скажете зможе допомогти?  Після реєстрації він має повноваження представляти інтереси мешканців. Він матиме право  вести супровід створення ОСББ. Лише після створення ОСН, реєстрації і  після відкриття особистого  рахунку мешканців будинку ( ОСББ) потрібно було вести переговори про ремонт. На ньому б акумулювались всі кошти мешканців  будинку за обслуговування. Держава обіцяла приймати участь. От тут би все було і видно: яка дольова участь держави в цій справі, яка участь депутатів та кандидатів до них. Все було б прозоро і відповідально. Решта  справ би вже залежала б від того, кого ви оберете з мешканців  будинку Головою ОСББ і як він буде звітувати перед вами, своїми виборцями.  Ви подумаєте, що от тут і почнеться: місяць чесно, інший – 2 пишемо 3 в умі. На цьому етапі буде допомога ОСН, який на випадок скарги мешканців мусить вникнути в справу і допомогти перемогти істині. Тобто бачите,  без контролю ніяк. На ньому тримається вся ЄВРОПА.

Тепер щодо вашого ремонту?  Думаю не складно зрозуміти що ніякі будівельники не будуть працювати з повною віддачею. Тим більше за ті гроші що їм сплачують. Буде краще якщо поруч будуть стояти мешканці не з метою зауважень,  а з метою поради, допомоги, зацікавленості в якості. На вихідні дні залучитись до ремонту з будівельниками. Це можливо лише в разі самоорганізації мешканців, добросусідських відносин. Коли в будинку будуть розуміти що потрібно залучатись всім хто чим може: хтось особистою працею, хтось  додатковими коштами. Тільки в такому разі може бути якісна робота. Треба зрозуміти всім що це робота для самих себе. Ніхто її краще не зробить ніж ми, хто в будинку проживає. У будівельників не буде іншого варіанту ніж робити якісно.

Тому радимо  вже зробити висновки та діяти послідовно, спокійно домагаючись якості життя.

Дякуємо за запитання. Дякуємо за небайдужість.

Терпіння вам і впевненості в тому що нам разом під силу пережити всі незручності життя і подолати їх.

Читайте на сайті всю інформацію, передавайте своїм товаришам та друзям. Якщо наш досвід буде використаний в іншому районі швидше за нас, від цього виграє столиця, а значить Україна.

 

А поки що радимо переглянути  наступні посилання :

http://vikna.stb.ua/ua/news/2011/12/28/88329/

http://kyiv.comments.ua/news/2011/12/29/161223.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *