Захист житла через самоорганізацію – єдиний шлях.

vse_vitrimaiemoНадзвичайно коштовною справою  порушень конституційних прав на масиві є житлово-комунальна сфера, яка найбільше вражена хворобою кризи та корупції. Влада, зрощена з бізнесом не має дієвих важелів впливу, щоб зрушити справу в бік покращення умов житла українців. У них одна мета – нарощення своїх капіталів за рахунок населення. Так народний депутат Едуард  Прутнік співавтор проекту Житлового кодексу,  зайнявся структуризацією своїх житлово-комунальних активів.

« Один із лобістів Житлового кодексу розвиває свій «жеківський» бізнес»

  Поділитися

 

 

 

Співавтор проекту Житлового кодексу, народний депутат Едуард Прутнік зайнявся структуризацією своїх житлово-комунальних активів.

Про це повідомляє тижневик «Коментарі».

Як пише видання, 10 лютого АМКУ дозволив кіпрській Zuhar Enterprises Ltd, яка належить Едуардові Притніку, придбати контрольний пакет акцій в ВАТ «Житлово-комунальний союз України», а йому у свою чергу, частку в київському ВАТ «КомЕнерго-2007».

Обидві компанії раніше працювали під брендом «КомЕнерго», створеним у 2006 році і на сьогодні має 12 представництв у містах Тернопіль, Житомир, Суми, Харків, Рубіжне, Новомосковськ, Куп’янськ, Нікополь, Свердловськ, Бердянськ, Мелітополь, Бердянськ.

У цих містах укладені угоди з місцевою владою на обслуговування житлового фонду. Таким чином, корпорація Прутніка обслуговує 7 млн.кв.м житлового фонду і являє собою альтернативу комунальним ЖЕКам.

За інформацією «Коментарів», при створення корпорації стояв ще один виходець з Донбасу – голова Федерації працедавців ЖКГ України, народний депутат Олег Адамов, який також є в компанії співавторів славнозвісного Житлового кодексу, проти прийняття якого активно виступає громадськість.

Фото “Коментарі”.

Коментарі до статті

http://proosbb.info/2012/02-25/13:12/odin-iz-lobistiv-zhitlovogo-kodeksu-rozvivae-sviy-laquozhekivs1100kiyraquo-biznes.html

 

Бюджет держави не розрахований на проведення капітального ремонту у будинках.  Про це повідомили Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України А. Близнюк.

Для Близнюка норма закону про перший капремонт – спірна

  Поділитися

 

 

 

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вважає спірним питання участі держави у першому капітальному ремонтів будинків після приватизації.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня. Україна».

На запитання кореспондента,  що в нашому законі записано, що в першому капремонті після приватизації бере участь держава. І, мабуть, це справедливо щодо власника напівзруйнованої хрущовки, – міністр відповів:

« Це спірне питання. Люди й так безплатно отримали квартири, і навіть якщо вони їх будували самі, об’єднавшись у кооператив, то зобов’язані утримувати точно так само, як придбаний автомобіль, шубу тощо».

Нагадаємо, що згідно з діючим Житловим кодексом, капремонт будинків здійснюється за рахунок їх власників.

 

http://proosbb.info/2012/02-26/14:42/dlya-bliznyuka-norma-zakonu-pro-pershiy-kapremont-ndash-spirna.html

 

Що пропонуємо ми і в чому наш вихід, читайте в наших наступних повідомленнях.  ГО «Самоврядна громада»  готує  ґрунтовний проект виходу із замкнутого кола. Успішність результату буде залежати від якості  самоорганізації та від вміння слухати, чути та діяти за порадами спеціалістів. Мешканці,  які обрали будинкові комітети  на відкритих зборах  і протокольно делегували своїх представників на конференцію по створенню ОСН «Комітет мікрорайону Комсомольський «Пробудження», будуть своєчасно отримувати кваліфіковані поради юристів, інженерів та економістів від ГО «Самоврядна громада».

Тож організовуйтесь,  ми того варті!  Вас, як лідерів мають знати ваші сусіди. Піклуючись про житло через самоорганізацію, ви на 100%  захищаєте  своє право власності на квартиру та забезпечуєте своїх дітей гарантією його  збереження.

Слугуємо покращенню благоустрою на масиві,

ГО «Самоврядна громада».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *