Рука громади на пульсі змін Уряду та влади.

untitledЧас не стоїть на місті. Життя вимагає від ініціативної групи по створенню ОСН  нових форм інформування населення про необхідність самоорганізації незважаючи на тиск діючої влади, фальсифікацію незацікавлених в ній осіб та,  що саме небезпечне,  лідируючих   політичних партій, так званої політичної еліти.

Напередодні різдвяних та новорічних свят, коли  люди самотужки борються з негараздами несподіваної як завжди для України зими, холодами, ми, самоорганізована громада, розпочинаємо роботу по консолідації мешканців одного масиву навколо проблем і знаючи вихід з них, пропонуємо практичні кроки їх вирішення.

Повідомляємо новину: Кабінетом міністрів України підготовлено та винесено на громадське обговорення два законопроекти, покликані вирішити проблеми здійснення права власності у багатоквартирному будинку та визначити альтернативні методи управління.

Загалом, заплановано ухвалити Закон “Про особливості права власності у багатоквартирному будинку”, внести зміни до Цивільного кодексу, Закону “Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб тафізичних осіб — підприємців”, “Про житлово-комунальні послуги” та “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

Зміни мають вступити в дію 01 липня 2013 року.

Зі змістом законопроектів можна ознайомитись у групі “Гарячі теми“, або ж за прямими посиланнями:

Проект Закону України “Про особливості права власності у багатоквартирному будинку”

Проект Закону України “Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо особливостей права власності у багатоквартирному будинку”

 

Нагадаємо, раніше Мінрегіон оголосив про підготовку масштабних змін нормативної бази ЖКГ

 

Застерігаємо:  проблема житлово – комунальної сфери урядом вирішується однобоко на користь відомих всіх монополістів, що захопили цю сферу без можливості формування альтернативних надавачів послуг. Тому нам, громаді, потрібно знати всі пропозиції уряду та бути готовими мати систему захисту від наслідків такої реформи. Які ризики та наслідки чекають нас за прийняттям цього законопроекту?  Пропонуємо ознайомитись з текстом та надіслати нам на редакцію сайту. Для усвідомлення проблематики пропонуємо вам дискусію в кінці статті, яка розпочата фахівцями зазначеної галузі. Кількість учасників з кожним днем зростає. Пропонуємо і вам стати активним її учасником.

http://proosbb.info/2012/12-17/02:54/minregion-oprilyudniv-zakonoproekti…

Інше хвилююче нас питання.  Земельні ділянки,  які знаходяться поруч наших житлових будинків. Землі загального користування  в спальних районах  столиці  стоять на черзі тотального дерибану  рейдерами і киянами, задіяними в корупційних схемах столичної влади.

Лише консолідована та об’єднана в ОСН громада може сісти за стіл переговорів і на рівних правах в діалозі  дізнатись про забудови поруч з будинками, обговорити всі проекти, їх доцільність. Це стане гарантією упередження соціальних вибухів та невдоволення. Так вирішують всі питання в цивілізованих країнах світу і країни досягають відповідного досконалого рівня розвитку, авторитету громадської думки та забезпечення конституційних прав та свобод громадян.

Пропонуємо Вам для ознайомлення відео звіт http://ut.kiev.ua/zona-zakona/novosti/item/370-zhurnalist-publichna-kadastrova-karta.html  та першу його  оцінку http://ut.kiev.ua/component/kunena/grazhdanskoe-pravo-protsess-tsivilne-pravo-protses/32-publichna-kadastrova-karta-obgovorennya-pitan.html?Itemid=0#32

Чи буде це позитивом для громади час покаже, але можемо визначити одне: країна тяжіє  до цивілізованих суспільних відносин, що тримаються на загальнолюдських цінностях справедливості, поваги до прав та свобод людини.

Не соромтесь від життя вимагати те, що вам належить по закону. Активістів збільшується і вони йдуть з вимогами до тих хто може впливати на життя,але чомусь так повільно вони залучаються до перетворень… Пропонуэмо вашій увазі ексклюзивне відео зустріч з лідером партії ” Удар”-  В. Клічко, яка відбулась після останньої сесії Київради, на якій була висловлена пропозиція обєднати зусилля всіх ініціативних груп громад Києва по впливу на столичну владу. Відео, як і завжди, аматорське і без цензури.  Цікавою може бути оцінка суспільних явищ, відношення до них активістів міста Києва.

 

В Клічко і активісти столиці 1

http://www.youtube.com/watch?v=omSEX9iD2eY

В. Клічко та активісти столиці 2

http://www.youtube.com/watch?v=x1rjfc2Wudc

 

З  вами в скруті та в радості

ГО «Самоврядна громада»,

що  виконає взяті на себе зобов’язання

за вашої участі та зацікавленості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *