Звільнитись від злочинів ПАТ «Київенерго» – обов’язок кожного.

Годі вже нам воювати!
Будем статки рахувати!
І на заздрість всім країнам
Миром посівну зустрінем.

         На фоні навалених на громадян України проблем нереальної оплати комунальних послуг правозахисники успішно винаходять нові методичні рекомендації юридичних кроків і гарантій правомірної позиції власників національного багатства України – самим встановлювати ціну і вартість на паливо для тепла в квартирах, на електроенергію, яку олігархи злочинно нам демонструють як свою власність.       Громадяни на місцях радяться з юристами як не сплачувати кошти в кишені крадіїв національних природніх ресурсів. Розуміючи серцем неправомірність відселення за борги знаходять таки обнадійливе в законодавстві.  Акцентуємо увагу на Житловому кодексі України.

      Ст. 1 Відповідно до Конституції СРСР і Конституції Української РСР громадяни Української РСР мають право на житло. Це право забезпечується розвитком і охороною державного і громадського житлового фонду, сприянням кооперативному та індивідуальному житловому будівництву, справедливим розподілом під громадським контролем жилої площі, яка надається в міру здійснення програми будівництва благоустроєних жител наданням громадянам за їх бажанням грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення для категорій громадян, визначених законом, а також невисокою платою за квартиру і комунальні послуги.
Коментована стаття передбачає також право громадянина на невисоку плату за квартиру та комунальні послуги. Комунальні послуги визначаються як результат господарської діяльності, спрямованої на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи у забезпеченні холодною та гарячою водою, водовідведенням, газо- та електропостачанням, опаленням, а також вивезення побутових відходів у порядку, встановленому законодавством. Основні правила надання комунальних послуг встановлені у Законі України “Про житлово-комунальні послуги”.
Норма коментованої статті розвиває положення ст. 47 Конституції України, яка закріплює право людини на житло як одне з найважливіших соціальних цінностей, невід’ємне право кожної людини. Право на житло як складова більш широкого права кожної людини на достатній життєвий рівень закріплене також у найважливіших міжнародних актах. Так ст. 25 Загальної декларації прав людини від 10.12.48 р. встановлює, що кожна людина має право на такий життєвий рівень, включаючи їжу, одяг, житло, медичний догляд та необхідне соціальне обслуговування, який є необхідним для підтримки здоров’я та благополуччя його самого та його сім’ї. Право на достатній життєвий рівень, що включає достатню їжу, одяг та житло, закріплене також у ст. 11 Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права, прийнятого Генеральною асамблеєю ООН 16 грудня 1966 р. Право на повагу свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції закріплено також у п. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 4 листопада 1950 р. Стаття 31 Європейської соціальної хартії від 3 травня 1996 року розглядає гарантії реалізації права на житло як вживання державами – учасницями заходів, спрямованих на: 1) сприяння доступові до житла належного рівня; 2) запобігання бездомності та її скорочення з метою її поступової ліквідації; 3) встановлення на житло цін, доступних для малозабезпечених осіб.
Хто тоді і на яких підставах коїть з народом України таке лихо? Не складно здогадатись , а якщо так, то чітко і назавжди зрозуміти, що за таких умов «Жодна зброя, що зроблена буде на тебе, не матиме успіху, і кожнісінького язика, який стане з тобою до суду, осудиш. Це спадщина Бога»( від Ісайя.) Чи знайдеться той, хто засумнівається в правомірності несплати завищених тарифів? Чи злякається хто суду? То ж не бійся суду в конституційний спосід  не створеного. Ми на цей випадок маємо наступну більш успішну стратегію, яка буде надана через якийсь короткий час.
Тепер читаємо відповіді, підготовлені слухняними чиновниками, які голосно на кухнях лають своїх роботодавців, але при цьому віддано вистукують відповіді на публічні запити про нібито правомірність дій своїх босів і підсовують їх їм на підпис.  Аналізуємо.

Запит адресований на КМДА виконав Департамент економіки та інвестицій. 

Начальник інформаційно консультаційного центру по  ПАТ “Київенерго” по по роботі з споживачами електроенергії про завищення тарифів говорить наступне.  Відповідь нач консультац центру ПАТ

 

Комерційний директор ПАТ ” Київенерго” Є Бушма, відомий нам з попередньої статті http://vyhid-e.org.ua/?p=3884 серйозно сприйняв наші зауваження про нерозуміння громадськістю методики нарахувань за опалення і намагався пояснити це більш детально. Що з цього вийшло читайте самі. Відповідь комерційного директора ПАТ

  

        Замкнуте коло, в якому не знайти кінця,  сподіваються  посадовці.  Таке вже корупціонерами створене життя, і в ньому комусь потрібно зайняти почесну роль реформаторів. Слава Богові, що створив нам умови і таких упертих правдошукачів, що вникають, аналізують, порівнюють дії з вимогами законодавства і при цьому діють відкрито.  Вони голосно заявляють про свою позицію, оприлюднюють власні адреси на загал, але я на правах редактора побережу їх прізвища від заздрісного ока. Слава, хвала і честь, що цілими будинками, організованими будинковими комітетами вони відмовляються від позиції мовчазних рабів неправди і несправедливості. Ще не перевелись свідомі громадяни і активісти, що не йдуть в найми в теплі крісла кабінетів з кондиціонерами, а йдуть на передову відкритого діалогу з вимогою забезпечення конституційних прав і свобод людини, вироблених цивілізованим людством.  Європа колись писала правильні речі, але чому нині пасивно спостерігає за тим, як нищать соціальні надбання в сусідній з ними перспективній і привабливій для інвестицій державі? Це риторичне питання має відповідь , яка зрозумілою є навіть школярам. Клоунаду розігрують з нами лише ділки- горе “депутати”  під куполом, час яких навіки вичерпано. Відома вже всім фіктивно створена  демократична інституція набігає кінця. Україна ,як держава стоїть на передодні перезавантаження. Але неважаючи на свою приреченість депутати, збираючи валізи ( а це не складно помітити ) продовжують збурювати населення і штовхати на бунти, Ось приклад як не варто наводити лад в нашій оселі -Україні.(Ультиматум керівництву ПАТ «КиївЕнерго» від мешканців Оболонського району).Звісно, що це все робиться для того , щоб  представити український народ не здатний самостійно господарювати на своїй землі, домовлятись між собою. Знаходяться маріонетки в громадах , що перетворюють збори громадян  в сварки. Лакеї депутатів, їх помічники, чиновники в кабінетах лякають населення судовими рішеннями, колекторськими фірмами і виконавчими службами відселення з квартир і позбавлення придбаного  в конституційний спосіб  майна, але даремно.  Хай спробують! Спочатку доведуть хай законність ціни і вартості послуг, енергоносіїв. Хай нададуть країну реєстрації  такої струкутури як НКРЕ КП ” Регулятора і походження його членів”…. Хай готуються до надання відповідного запиту про своє заснування та діяльність, а ми з часом оприлюднимо всі дані, які юрсти розкрили в цій таємничій структурі.
        Тому не переймайся тим,  звільнений від рабства народе! Живи і дихай на повни груди! МАЙДАН ГІДНОСТІ і НЕБЕСНА СОТНЯ тебе звільнила навіки. Не зрадь їх і піклуйся про  Україну. Ти є власником, а в них нічого немає: ні в документах, ні в людських правах , ні в душах, ні в серцях. Вони вкрали в нас все національне багатство і тепер на нас з вами заробляють мільярди.

        Загнані діями правозахисників в кут, як хижі звірі під час полювання, вони скажено шукають нового сценарію щоб вртувати свої статки і залишити незмінною систему, вони витягають з під поли нових акторів злочинного дійства – чергового сценарію народного бунту. Вже закликають вас і ваших дітей йти  зі зброєю в кабінети, провокувати бійки, а в цей час за спинами одурених і доведених до відчаю людей під щільною стіною силовиків рятувати свої продажні тіла.

         Відомий сценарій готується на 20.02.2017р. Зверніть увагу, ні жодного слова претензії до монополістів, ні жодного економічного пункту програми, конституційних вимог. Тож ПАТ «Київенерго»  ми самі маємо повернути в громаду Києва. Це конституційна вимога власників. Ми нічого з обладнання їм не передавали. Воно безхозяйне самочинно викрадене в  нас.

 Народ те все зрозумів і нині Україною без висвітлення у ЗМІ йде безальтернативний процес ПРОБУДЖЕННЯ.  Розпочавшись з одиниць активних через облік національного багатства на місцях вже змінюється система в кожній адміністративно – територіальній одиниці. Тим, хто чекає проросійське управління з метою збереження бізнесу, пропонуємо для перегляду  відео з масштабами обкрадання народу Росії. Чим ми відрізняємось від їх знедолених і обдурених? Навіть активісти не вимагають конституційного оформлення прав власності територіальних громад – общин.

               Що порадимо конкретно?
Потрібно через самоорганізацію, а не через ОСББ оформити національне багатство.
Не зробите це у себе в будинках, на сільській вулиці, то ви і є помічниками знищення воїнів України на сході, ви і є підставою для свавілля силових структур, які готуються до військового перевороту з метою збереження системи розкрадання і збереження російського бізнесу в Україні. Ви чи то чиновник, чи байдужий до держаних справ громадянин, рахуючи копійки в своїх кишенях є тим, хто пасивністю чинить спротив встановленню конституійної справедливості на місцевому рівні, повертаєте Україну в часи рабства, в сітях якого  за рвану, не підкріплену багатством гривну опинитесь і самі. Щоб вийти з того,  займіть позицію громадянина власника, викініть із свідомості статус фізичної особи – раба системи!
Ми для вас доступно і просто підказуємо як може це відбутись. Саме зараз, в час коли загроза військової диктатури нависла над кожним з нас,  через обрання відповідальних представників власників в будинках ми зможемо зупинити їх тиск на власне життя і потім разом знайдемо ефективних господарників, кваліфікованих юристів, розуміючих банківську справу банкірів, здатних сформувати на місцях комунальні банки, що закладуть фундамент воістину НАЦІОНАЛЬНОЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ. Лише це може забезпечити стабільність національної валюти – гривні, що дасть передумови відновлення системи національної безпеки      ( в коментарах до статты тлумачченяя поняття про нацыональну  безпеку) , підніме значення Україну на світовому рівні.
Не зволікай!  Не чисті на руку та на думку «громадсько – політичні» діячі вже готують нову хвилю столичних сутичок, в ході яких може опинитись близька саме вам людина. Не допусти кровопролиття на черговому МАЙДАНІ, а свою активну і патріотичну позицію вислови відношенням до надісланих на твою адресу «ЗАПРШЕНЬ В РАБСТВО» – платіжок про комунальні послуги. Не сплачуй і не фінансуй крадіїв державного, публічного майна. Заощадь свої кошти і під контролем обраного будкому вклади ту суму в розповсюдження правових знань, а чи то в ремонт каналізаційних або електричних мереж. Гуртом громадою складіть кошторис витрат і збережіть акти виконаних робіт, щоб довести комунальникам їх розкрадання. Перевір відповідальність активістів і підтримай їх роботу. Допоможи їм організувати загальні збори, облікувати спільне майно, де буде і ваша частка. Досліди громадою хто і як ефективно їм розпоряджався допоки ти міцно спав.
Саме такі повсюдні дії і зупинять війну.
То ж станьте  миротворцями і підготуйте Україну до перемоги правової, соціальної і демократичної державності.

Вам в допомогу реалізації виходу з економічної кризи
за пітримки юристів ГО “Правовий простір” – ГО “Самоврядна громада”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *