Від зборів до очищення ОСББ протистояння, сварки, кулаки, образи.

Збори ОСББІ прийде час,

той безлад   змінять  мешканці  гуртом,

не поодинці, а з будкомом   разом.

( Частина 2 – Продовження ч.1 )         Змушені  продовжити  відео спостереження за подіями ЖИТТТЯ нашого ОСББ після так званих “звітно виборних зборів” на яких відбулось  “переобрання членів правління”. Легітимність його є під великим сумнівом. Введені лише частково нові члени правління, які також як і в країні керманич,і  не бажають ніяких змін, хоча і обзивають період нашого життя з вами ” час реформ та децентраізації”.  Спробуємо розібратись разом і запрошую вас знову стати свідками.
Якщо коротко пояснити  стан  локальної громади в будинку,  то сказати можна так:  по саме несхочу загрузло в брехні самозване  правління  і ніяк не виплутається з неї. Отримуючи такіж самі запити, звернення, скарги про відсутність тепла в будинку, надання документації яка б підтверджувала їх легітимність,  воно тримається на межі емоційних сил, щоб зовні виглядати спокійними.

         З кабінету правління  епідемія  замовчування проблем  просочилась  в більшість квартир 16 поверхового будинку,  господарі  яких  маючи камери спостереження та охорону домофонів,  не згледіли як за власною ЗАЙНЯТістю, а іноді і БАЙДУЖістю,  на платіжних квитанціях внесли в свої помешкання  її симптоми  тотальної покірності і  прийняття будь якої несподіванки від новообраних управлінців. Втягнувши шию, власники квартир в більшості своїй не помічають  як  на свій розсуд «члени правління» ОСББ трактують законодавство, виносять рішення, фальсифікують правовстановлюючі  документи, затягують оприлюднення акту – прийому – передачі матеріально фінансової бази ОСББ, вивішуючи на дошках об’яв листівочки знущання, а не фінансової звітності. ( Дрібний шрифт яких не бере навіть сканер. ) Мешканці лише дивуються , що вартість оренди кв. метру складає всього навсього 2 грн.)

          Вже не дивно, що службовець  слідчого відділу Дніпровського відділення поліції м. Києва  Оверченко Наталія Григорівна  не звітує про хід розслідування і дату початку ревізійної роботи слідства, не відповідає на запити громадян по пошті, не бере слухавки.  Тому і маємо таке духовне зубожіння і в країні, і в будинку. Але жевріє надія на те, що обставини змусять громадян – співмешканців вникати в суть процесів, зупиняти безмежні апетити на збагачення за рахунок обкрадання населення,  чим будуть створюватись умови для повноцінної життєдіяльності кожного громадянина,  що дасть можливість реалізовуватись  всім дарам і талантам,  освіті  та успішному досвіду  на благо України.

           А поки що повідомляємо наступне.   Вибори пройшли 06.12.15 р. в підвальному приміщенні ОСББ далеко не в «товариській і теплій» обстановці, а в напруженні, з грубими образами та наклепами на тих,  хто має повагу до себе і прагне добитись відкритості і прозорості від  правління. Що там говорити, краще все побачити на власні очі і почути. Дивним є те, що з 241 однієї квартири власників ( без орендних квартир)  було присутніх на зборах 75 чоловік і лише 8 чоловік проголосували за те, щоб я мала змогу проводити зйомку.  Все що знімала з відео оприлюднюю. Для власного захисту і з метою донесення до вас всього того що відбувається за вашими спинами,  знімала з закритою камерою весь хід зборів. Акцентую, що дію в межах Українського законодавства в інтересах лише поглиблення прав громадянського суспільства.   Мене  як журналіста, захищає ч.2 ст.34 Конституції України, в якій  передбачено право кожного вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб; З А К О Н  У К Р А Ї – НИ  «Про інформацію» і моє посвідчення журналіста газети, видання ” Правовий простір” і інтернет сайту ГО ” Самоврядна громада”. Сусіди мають знати хто є хто, і з яких мотивів  всі громадські діячі відстоюють майнові ( приватні, публічні) і конституційні права співвласників.

Ну, а тепер запршую на збори.

        Дякую отриманій свободі в Україні, в якій дозволено викладати матеріали різного змісту і будь якої якості. На кожне відео  знайдеться свій вдячний глядач. Якщо і один з читачів нашого сайту буде вдячний за інформацію і почне аналізувати все що відбувається навколо,  можна  вважати  завдання виконаним.

       Вже на наступний день по квартирам  здійснювався рейд по збору підписів в підтримку того ж керівного  складу ОСББ, який голова ініціативної групи Р Яковлева,  здається так щиро, а виявилось, що так лукаво  прагнула  змінити. На зборах тихо собі сиділа на лаві, імітуючи стенографістку зборів. Що то за гра розігрувалась названою персоною, яка маніпуляціями, а зясувалось  за згодою членів правління сформувала навколо себе таку ж нелегітимну ініціативну групу як і саме правління, називаючи її то ревізійною комісією, то будинковим комітетом, підміняючи так же як і Тихоненко протоколи. Копаючись в справі завищених цін на ремонт вони глушили мої питання про необхідність обліку землі під будинком, про питання кому була надана земля на інвестування будівництва, чому правління ОСББ  не тисне на  монополістів, що завищують ціни і не розкривають процедуру тарифоутворення, а борються з власними мешканцями, що намагаються поставити саме їх і нікого іншого в правове поле.  З самого початку створення ОСБб члени правління  мали  стати в процес правового захисту тих,  хто їх утримує.

          Ці і та багато інших майнових питань оренди приміщень зависли в повітрі  не випадково. Намагайтесь в них розібратись. Будком – єдиний контролюючий ОСББ орган в будинку ( і це вже усвідомили члени правління і за їх дорученням )  явно організовується на чолі Яковлевої Р. або іншого кандидата наближеного до  ОСББ. Інакше буде в ОСББ доведений  кримінал і цього їм ніяк не можливо допустити. Процедура його створення має бути оприлюднена і роз’яснена  кожному мешканцю, інакше то буде фікція, яка  ще на декілька років  затягне гарантований Конституцією правовий захист.

           Наступний  відео діалог по телефону проявить всі потаємні сторони підготовки до зборів і обробки мешканців особливо першої секції  заради того,  щоб зберегти недоторканими правила життя і фінансових оборуток  ОСББ всі останні 10 років.

Раїса Яковлева “активістка” очищення правління ОСББ “Миропільска 39”

   З прослуханого не складно зрозуміти, що правління ОСББ налякане появою самоорганізації жителів,   тому і  саботує цей процес.

      Передумовою даного спруту в нашому будинку стало перш за все те, що ми з вами, мешканці будинку, так і не реалізували свого конституційного права на публічну власність через будинковий комітет і віддали всі свої публічні майнові права олігархам, яких в  ОСББ  представляють члени правління. Хай на мене це панство не ображається. Я суспільствознавець і за свої слова відповідаю.  Доказом цього є наступні факти.  З правом на ОСН не познайомив нас ні перший голова ОСББ, ні другий, ні районні державні управлінці. На 2003 рік і я, як суспільствознавець, не була обізнана в тому праві і не знала про механізм реалізації  конституційних можливостей через Закон України 2001 р. «Про ОСН», який приховував Л. Кучма від широких кіл населення на коритсь олігархату. Будком, що став би засторогою громадян від  маніпуляцій власників капіталу і землі,  таким чином  був заблокований членами правління ще в 2010-11 роках, коли я  провівши деякі розяснення на дошках обяв, встигла частково зібрати підписи по парадних через консьєржів. Нині ж без роз’яснювальної роботи  Р. Яковлева за згодою тих же членів правління проводить маніпуляції зі свідомістю наших киян. Тому наш будинок під подвійною небезпекою. Прийшов час і ми  не маємо вже куди  поскаржитись і не маємо як захиститись. Певно  більшість того заслуговує і мусить опинитись в скрутних умовах після  змін Конституції України, що планується прийняти до кінця січня 2016р.  Ці правки за певних умов можуть нас  зробити  в будь який час безхатченками. Україна різко втатить молодь в результаті прийняття безвізового режиму і тим відкриє кордони  для переселенців та біженців.

Далі пропоную  вам, як доказ  омани,  фото протоколу, який вдалось таки через 21 день отримати від нелегітимно обраної  Голови правління,  Тихоненко О. П., що  доводить член ОСББ Плотніков М.  в своїй заяві, посилаючись на  законодавство. ( фото додасться )
   Розмістивши протокол  в консьєржній кімнаті, не кожний мав змогу уважно з ним ознайомитись.
Протокол зборів 1 стор Протокол зборів 2 с
Протокол зборів 4 ст. ПРотокол зборів 3 с.

       Член ОСББ Плотніков М. наполегливо  продовжує домагатись якісної роботи, фінансової звітності і поваги до співвласників житла,  фіксує всі порушення через особисті звернення – запити.

         Наша активна позиція  викликає  симптоматичне роздратування відомих з попередніх відео сюжетів  сімейної пари мешканців Маркелових, один зі складу яких став новообраним членом правління. Вдаються до погроз, звинувачень і нелюдської поведінки, що примусило мене в присутності консьєржа Дехтярьової Надії  в один з вечорів, коли я знайомилась з текстом обяв на дошці, викликати чергових поліції.  Прикро, але  цілком зрозумілим є те, що чергова зміни, консьєрж  побоялась свідчити деталі агресії цієї родини, що наввипередки один перед одним в проході  консьєржної кімнати притискала своїм тілом ( щоб не руками)  мене до стільця, на якому сиділа консьєрж і дивилась на те дійство затаївши подих від страху, боялась промовити і слово в захист. Замахуючись  над моєю головою і перед очима  Ігорь Маркелов погрожував, що я буду ходити під стінкою в під’їзд, буду ставити за гроші власний велосипед в колоясочній кімнаті, отримував насолоду, що я жмурила очі від його замахів, а його дружина шиплячим голосом  запитувала  коли я вже ….

                На час приїзду І. Маркелов продемонстрував весь градус  власної ненависті до правди і почав звинувачувати мене в тому, до чого  я ніколи не була причетна, а  саме: зрив об’яв . Консьєржі добре знають тих героїв по зриванню листівок та обяв. В тому списку я ніколи не була, оскільки я спеціалізуюсь на освітній роботі і прагну щоб у кожного була можливість інформувати мешканців з різних інформаціних джерел. Мають бути висвітлені всі сторони  і всі погляди. В нас в будинку чітко прослідковується  диктат думки і нового  складу членів правління, яке не збирається міняти авторитарні традиції    Ганжі та КО.

 ( Заява отримана поліцією залучена до кримінальної справи. Будемо і надалі спостерігати за розслідуванням.)

«Робота “по новому” членів правління ОСББ . Напад і погрози.»

           Отакі то справи розгортаються в елітному будинку Дніпровського району,  що здавався всім  осередком миру та благополуччя. Мені, як громадському діячу добре відомо, що такі потаємні сторони життя особливо нині  розкриваються в кожному будинку з різницею лише в тому, яка сила в тому протистоянні обере верх. Такій обстановці, яка є нині гострішою ніж в 90 -ті сприяють місцеві чиновники, які самі не поширюють конституційні засади державотворення, що мають на правах безпосереднього самоврядування з допомогю чиновників виконавчої влади втілюватись громадянами, а навіть і блокують, тим що не надають нам канали ЗМІ.  В Голів ОСББ за таких умов  кришування з їх сторони розвязані руки і вони діють по беспределу крутіше ніж за часів режиму Януковича. Але активісти всеодно діють наначе знають, що навіть  в дендрарії людина може залишитись неушкодженою.

         ОСББ «Миропільска 39» –  не дендрарій.  З впевненістю заявляю – в ОСББ триває очищення. Прозріває народ. На те  потрібен час  і здоровий глузд, якого  в людей вдосталь. Здоровий глузд поки що набирається з силами і досягне критичної  маси, здатної до впровадження змін.

       Інформація на користь поваги до Законів України і до людської гідності  далі буде, тільки  не сумнівайтесь, а створюйте комітет будинку – ОСН з комітету  кожного під’їзду,  щоб не тільки  контролювати діяльність членів правління, а вирішувати долю прилеглої до будинку території, колективом співмешканців створювати програми розвитку локальних громад, а не жити і пересуватись там де зазначать нам  діти мажорів,  тимчасові  не обрані,  а призначені партіями депутати,  що  кусками вихоплюють  наш  вільний  простір  в Дніпровському районі. Не сподівайтесь  на вибори в районах. Вони нічого нікому не давали доброго, оскільки  ми з вами не створили основу демократії. Нам потрібно це виконати.

Голова ОРГАНУ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Комітету мікрорайону Комсомольський

«Пробудження»

Інна Плотнікова

2 коментарі до “Від зборів до очищення ОСББ протистояння, сварки, кулаки, образи.

  • 20 Січня, 2016 о 12:01
    Permalink

    Тiльки вiдiо та аудiо записи э прямими доказами ,а це якесь тупе забороняе вести запис ,бо його можуть викласти в Iнтернетi .Тупiсть, необiзнанiсть I тiльки особистий Iнтерес : те що нiколи не обеднае .
    Розумiння сутi ,грамотнiсть питання та IНТЕЛЕКТ : те що доводить справи до логiчного кiнця.

    Відповідь
    • 21 Січня, 2016 о 00:55
      Permalink

      я б сказала одним словом, що в такий стан людина потрапляє коли накоїла щось. А що ? Час рано чи пізно покаже. Дякую, Людмило за розуміння. нажаль як я зрозуміла інтернет ще далеко не звичайне для всіх дзерело інформації. Потрібно створювати пресу, щотиждневик або для початку щомісячник і думати про шляхи їх доставки, оприлюднення.

      Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *