Про концепцію СТАТУТУ підневільних фізичних осіб Києва.

На прикладі ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ  при Дніпровській РДА в м. Києві

 Соціальна мережа ФЕЙСбуку робить свою добру справу. В їх просторі стійко  відстоюють  конституційний простір впевнені в своїх ЗАКОННИХ діях громадяни – власники. І разом з тим є інші, дії  яких  імітовані під прогресивні та правозахисні, а є вдійсності як   запобіжник  краху   системи, яка вже так набридла і накоїла лиха,

розорила українців, укорінила зло, корупцію, свавілля чиновників, сформувала верховенство волі місцевих «авторитетів», що змогли за 25 років відданої праці політичним кланам  забезпечити стабільність життя «середньо вартісного ґатунку» пристосуванцуя.  Вони змінювати нічого не наважуються, займатись реформацією не збираються, а створюють видимість корисної для суспільства праці в унісон загально дозволеним згори акціям, флешмобам, концертам, фестивалям, благодійним концертам, суботникам і толокам на необлікованих в громадах парках,  тим самим забравши на себе функції КОМУНАЛЬНИХ підприємств, що моголи б успішно господарювати в громадах,  звітуючи перед ними. Своїми акціями безрезультатних протестів загнали суспільство до безвилазної пастки і хизуються мускулатурою рішучості.

Як ми не намагались  з 2012 р. спрямувати діяльність Громадської  ради при Дніпровській РДА в конституційну площину, як не пояснювали користь від оформлення національного  багатства, не становляться вони на шлях вимоги  європейських стандартів і засад прозорої звітностівід своїх ШЕФІВ – АДМІНІСТРАЦІЙ та РАД .

Кому цікаві деталі обговорення, то воно тут.

( Деталі за посиланням http://vyhid-e.org.ua/?p=1113 ;   http://vyhid-e.org.ua/?p=1091

Дізнавшись про останнє в 2016 році засідання Громадської Ради при РДА, що відбудеться 15 грудня о 17.30 в каб. 317 в Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації (бул. Праці, 1/1) ми з соціальних мереж дізнались і  порядок денний. (Активні голови будинкових комітетів поцікавились, чи можна якось навідатись на річний звіт Громадської ради? Не впевнена, що будуть раді, однак поцікавимось можливій присутності, щоб тихенько і без порушень  ))))  послухати хід звітнього зібранняп натспуним питанням:

1. Про діяльність відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. (Доповідач: Побочний Олександр Миколайович – начальник відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища)

2. Про відновлення міської санітарно-екологічної програми «Відходи виробництва та споживання – в господарській обіг».(Доповідачи: Чуднер Ольга Михайлівна – засновник ТОВ «Київміськвторресурси», Волков Сергій Степанович – начальник відділу ТОВ «Київміськвторресурси»)

3. Про ситуацію що склалася навколо діяльності цирків (щодо використання ними тварин). (Доповідач: Кобзов Микола Миколайович – голова ГО «Циркова спілка Кобзова»)

4. Про Концепцію Статуту територіальної громади міста Києва. (Доповідач: Павленко А.М.)

5. Про заяви та звернення Громадської ради при Дніпровській районній в місті Києві державної адміністрації:

1) Щодо ситуації, яка склалась навколо озера Радунка. (Доповідач: Шашкіна Л.О.)

2) Про Комплексну схему розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території м. Києва та порядок їх (ТС) демонтажу.( Доповідач: Кругляк М.С.)

3) Про визначення можливості подальшого функціонування майданчиків для паркування, кооперативів та профільних громадських організацій, що займаються зберіганням особистого транспорту місцевої громади району. (Доповідач: Базік О.М.)

4) Про діяльність центрів адиктологічної медицини в м. Києві. ( Доповідач: Негода О.В.)

5) Про загальну експертизу технічного стану будинків. ( Доповідачи: Базік О.М., Янчук В.В.)

6) Про стан екологічної безпеки в м. Києві. (Доповідач: Гребенюк С.П.)

7) Про діяльність громадських формувань з громадської безпеки та охорони кордону України та створення механізму належної комунікації правоохоронних органів з громадськістю. (Доповідач: Фоміних С.А.)

5. Різне.

Явка членів ГР обовя”зкова, написано в ФБ. Сподіваємось присутність громадян України –мешканців масиву буде не зайвою.

Шкода, що не бачимо ми в питаннях денних таких питань, що цікавлять громадськість про конституційне реформування комунальних підприємств та ЖЕКІВ, що надають послуги населенню, про контроль членами громадської ради за використанням приміщень, кімнат і землі  публічної власності; про звітність начальників ЖЕКІВ, керівників учбових і медичних закладів Дніпровського району перед громадськістю (Хоча б перед Громадською радою), за використання бюджетних коштів на утримання приміщень, на їх перебудови, надання послуг і виконання функцій освіти і охорони здоров’я жителям Дніпровського району…..

З  досвіду участі в ній (якогось там забутого року),робота Громадських  рад   обмежена колом питань,  який їм спускає керівництво Дніпровської адміністрації, а тим, в свою чергу – міська адміністрація у вигляді дозволеного  діапазону тем. Хоча повноваження даної інституції могла б бути значно ширша, якби ви ознайомились з положенням, що регламентує  її роботу і надає таки реальні можливості змінювати життя на місцях.  http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/996-2010-%D0%BF

Зрозуміло,  що їм те не вигідно, але прийдеться. На наступний рік дасть Бог, попрацюємо над програмними порадами діяльності у відповідності до ПОВНОВАЖЕННЯ.

Шляхом додаткового нагадування про потребу в ефективній роботі заявивших про себе громадських діячів районного масштабу, ми зможемо мало помалу привести їх до відповідальності за покладені на них обов’язки, формувати їх роботу так, щоб вона змінювала життя до цивілізованих стандартів. І  на цей шлях має стати кожний поважаючий себе правозахисник ,або громадянин. Ми маємо вимагати виконанн своїх обовзків відтих, хто намагається зайти в управлініські кабінет. Особливо сподіваємось на учасників АТО, які повернувшись з гарячих точок аймають активну позицію в різного роду ГО.

Даним відкритим листом ми намагаємось донести до членів громадської ради  програму актуальних заходів, які необхідно лобіювати серед тих чиновників при яких утворена їх структура. Суспільство, що досягло усвідомлення процесу державотворення здатне спитати за дії тих, хто намагається виступати від їх  імені. Думати про статут територіальної громади  без територіальної громади, облікувавшої все майно та землю,  це просто принижувати той народ, від якого прийняли рішення виступати активісти.

Тому ще раз нагадуємо всім суспільним діячам, що без встановлення конституційного устрою, чим реально можливо ділами, а не гаслами реформувати державу, ми всі доводимо Україну до суцільної і безвилазної пастки. Давайте гуртом не допустимо цього. Розраховуємо, що на наступному черговому засіданні Громадської ради в 2017 році ми повернемось  до програми по реалізації спільно розробленої програми в 2014 році з А. Павленко та С.Кравченко. по сторенню територіальної громади.

В Черкасах  активісти конституційного процесу вже визначились з концептуальними моментами і обговорення по темі активно відбувається навіть в наукових колах.( Нажаль, не завжди конституційно.) (  На сторінці Василя Цегельника  https://www.facebook.com/avto.lawyer/posts/1216725975081630?pnref=story.unseen-section  викладені методичні рекомендації до процесу )

Столиця має показати зразок підходу до удосконалення самостійності і незалежності України.  Пропонуємо для обговорення в кулуарах громадських рад Києва дані тези.

«НАРОД УКРАЇНИ, ЯК ДЖЕРЕЛО ВЛАДИ В

ОСОБІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД»

Для виконання цього завдання необхідно:

– Вчитися самим, вивчати законодавство і нести знання про права і можливості громадян жити по-людськи гідно і справедливо;

– Створювати ініціативні групи (не громадські організації) для організації роботи за фактичною і юридичною ознакою територіальних громад – власників, не тільки національного багатства, а власників органів місцевого самоврядування, як їх засновників;

– Створювати в громадах комітети громадських представників для контролю роботи в якості членів наглядових рад і ревізійних комісій, в рамках правового поля, місцевих рад, виконавчих комітетів, судів, прокуратур, міліції та ін., Долаючи корупцію шляхом люстрації за принципом – все хто займав керівні пости в системі органів влади до 01.01.2015г. не повинні мати можливості працювати в системі органів влади;

– Створювати органи самоорганізації населення – будинкові, вуличні, квартальні комітети самоорганізації, члени яких повинні бути громадськими представниками в активі територіальних громад для контролю за роботою комунальних служб і місцевих органів влади, а також представництва інтересів жителів;

– Визначити джерела наповнення бюджету територіальної громади, провівши інвентаризацію, і перелік податків і зборів, відсоток відрахувань до державного бюджету, залишаючи 70-80% надходжень у бюджеті громади, припинивши практику наявного на сьогодні централізованого бюджету;

– Контролювати доходи і видатки місцевих бюджетів, використання землі та майна громади, роботу всіх комунальних служб і вартість послуг, що надаються.

– Рекомендувати на роботу в органи місцевого самоврядування виключно фахівців господарювання, грамотних і гідних людей;

– Обирати до місцевих рад депутатів з числа громадських представників і голів комітетів самоорганізації, активу громад, яких реально люди знають за місцем проживання та у справах.»

Серед жителів, пропонуємо розповсюджувати інформаційні листівки, які в тезовій формі надають уявлення всім процесам, що відбуваються  останні три роки в Україні і підказують дії. з можливістю правити – матеріал тут. Програма виходу з кризи Стоп війна та смута   

Разом з громадськістю,   об’єднавши зусилля на реформацію держави, ми таки зупинимо кризу. Тому що причини кризи вже всім відомі. І  не бажають змін лише депутати, що відібрали наші з вами права і використовують лише на власну користь. Ми самі їм бе свідомо віддали ті права, тепер потрібно попрацювати над тим, щоб повернути. Такі вольності депутати мають лише в Україні. Всі біди в нас від них і тих, хто до тих персон наближені.

Доповнення від 14.12.2016 року. Наштовхнув  на допис виступ – інтервью з Директором суспільних комунікацій М. Хондою.

Сумне видовище невіглавства чиновників щодо законодавства,  а чи то прийняття Статуту м. Києва 2002року.

(  Всі докази і сканери документів розслідування “легітимності”  Київради та Статут ТГ викладені в статті   http://vyhid-e.org.ua/?p=2987)

Ми надіслали лист  в Дніпровську РДА для розгляду вимог до статуту на засіданні Громадської ради

Лист буде зареєстрований до засідання ГР при РДА і доведений до членів через соціальні мережі для обговорення на засідання громадської ради.  Над кожним пунктом працювали практики  інстуціалізації прав вланості територіальних громад України.  Сподіваюсь, що Громадська рада при Дніпровській РДА свідомо підійдуть до проблем піднятих в листі і зрозуміють, що  прийняття статуту  нині є упредженим.

Цікаво хто включиться в цю групу так званого  оргкомтіету зацікавлених людей.? Мають бути публічні обговорення. Для цьог,о маючи адмін ресурс, у всіх можливих ЗМІ має доноситись про важливість даних документів в кожній столиці.

Науковці, що виклали  такого рівня концепцію статуту теритоіальних громад ,  відірвану від  потреб громад,  мусять знати про відповідальність  за надані рекомендації.  В першу чергу  просимо науковців ( прізвища яких хотіли б знати поіменно з посадами та науковими ступенями)  самим пройти навчання щодо розуміння данного поняття і як вони перейшли до підміни публічної власності в  поняття публічного простору. Яке, на що і хто   виконують дане замовлення не складно зрозуміти в час тотальних забудов і” злочинної приватизації” обєктів національного багтства публічної власності.  Ми ж налади пропозицію і на робочу групу прри КМДА щодо конституційних вимог до статуту, щ знайшл відображено на сайті Київради. Знайомтесь з позицією конституціоналістів. http://kievcity.gov.ua/news/45909.html

Думаємо, рзуміємо наслідки і неагйно включаємось в процес встанволення конституційного устрою в кожному районі міста не лише столиці,  а і будь якого міста з районним поділом, а не прийняття антиконституційного СТАТУТУ правил суспільного життя фізичних , підневільних осіб.

Дивіться як і хто коїть лихо по відношенню до киян. Відомі вже “гуру самоорганізації” голови ОСНів, що  вирішують долю киян, саботуючи реальні реформи.  Надаємо і концепцію ,яку напередодні новорічних свят звіснощо прийняти простіше без уваги свідомих киян. https://kievcity.gov.ua/content/kyiv-new-statut.html

Щоб видати такий продукт, потрібно було не раз збиратись зацікавленим в фальшуванні конституійних норм та положень учасникам зради киян. Ось ще одна зустріч.

Штучно створені авторитети, перелічені регалії говорящих значення в суспільстві їм не додають, коли ні жодного з учасників не бачимо там, де потрапають під тиск диктаторської централізованї системи кияни. Тепло сидячі в державницьких кріслах вони думають над тим як структурвати киян під управління рад. Сумно.

https://www.youtube.com/watch?v=V5gVWxjFjtA

Завжди в допомогу бажаючим змін працює

ГО «Самоврядна громада»

і  розраховує на лідерство  ГРОМАДСЬКИХ РАД

в реалізації  конституційного процесу –

інстуціалізації прав територіальних громад

Всі пропозиції, доповнення і поради приймаються в групі

https://www.facebook.com/groups/Probudgennya/?fref=ts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *