Хочеш жити за конституційними правами – вимагай виконання 20 ст. Основного Закону України

Викладений в статті документ поширюється соціальними мережами, як спосіб унормувати життя в Україні і розпочати оформлення прав і громадян України та обов’язків депутатів та посадовців. Тема відома з попередніх публікацій даного сайту.  Автор і перший виконавець на користь народу України – Рімма Білоцерківська. Ми приєднуємось до ініціативи та з метою виконання вимог даної заяви надсилаємо даний документ в міжнародні правозахисні організації, про що попередили адресатів в листі. Кількість надісланих листів на значення даної правової вимоги не впливає, однак поширення змісту правових знань через дане звернення швидше допоможе Україні набути статусу цивілізованої європейської держави, допоможе створити національну безпеку держави і створить умови для розвитку економіки, чого найбільше потребує народ. Не виконають вимогу – маємо всі підстави збиратись колективами і виконувати владу і в межах конституційного законодавства безпосередньо розпоряджатись публічною власністю.

Особисто Голові Верховної Ради України
Разумкову Дмитру Олександровичу
01008, м.Київ-8,вул. М.Грушевського, 5
Ел. Пошта: razumkov@rada.gov.ua
Особисто Першому заступнику Голови Верховної Ради України
Стефанчуку Руслану Олексійовичу
01008, м.Київ-8,вул. М.Грушевського, 5 Ел. пошта: stefanchuk-r@rada.gov.ua
Особисто Заступнику Голови Верховної Ради України
Кондратюк Олені Костянтинівні
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: kondratiuk@rada.gov.ua
Особисто Голові депутатської фракції
ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ”
Арахамії Давиди Георгійовичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: arakhamiia@rada.gov.ua
Особисто Співголові депутатської фракції Політичної партії
“ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ”
Бойку Юрію Анатолійовичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: boiko-yu@rada.gov.ua
Особисто Голові депутатської фракції
 Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: rabinovych@rada.gov.ua
Особисто Голові депутатської фракції політичної партії
 Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”
Тимошенко Юлії Володимирівні
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: tymoshenko-y@rada.gov.ua
Особисто Співголові депутатської фракції політичної партії
 “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”
Герасимову Артуру Володимировичу
01008,м.Київ-8, вул.М. Грушевського, 5
Ел. Пошта: gerasymov@rada.gov.ua
Особисто Співголові депутатської фракції політичної партії
 “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”
 Геращенко Ірині Володимирівні
01008, м.Київ-8, вул. М. Грушевського,5
Ел. Пошта:
Gerashchenko.Iryna@rada.gov.ua
Особисто Голові депутатської фракції політичної партії “ГОЛОС”
Рахманіну Сергію Івановичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: rakhmanin@rada.gov.ua
Особисто співголові депутатської групи “За майбутнє”
Бондарю Віктору Васильовичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: bondar-v@rada.gov.ua
Особисто співголові депутатської групи “За майбутнє”
Батенку Тарасу Івановичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: batenko@rada.gov.ua
Особисто Голові депутатської групи “ДОВІРА”
Кулінічу Олегу Івановичу
01008, м.Київ-8, вул. М.Грушевського,5
Ел. Пошта: kulinich-o@rada.gov.ua
Громадянки України

______________________________

______________________________

Заява – вимога
про негайне вжиття невідкладних заходів щодо
виконання приписів ст. 20 Конституції України.

Починаючи з 28.06.1998 року дати прийняття Конституції України Верховною Радою України не було прийнято жодного закону на підставі приписів ст.20 Конституції України.
Згідно чинної по теперішній час редакції ст.20 Конституції України Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України. Головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України України).
Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Станом на даний час не існує чинного закону, який відповідно до ст. 20 Конституції України прийнято не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України та яким встановлено опис державних символів України та порядок їх використання, в тому числі Державного Герба України.
Замість цього незаконно використовується незаконна і нечинна Постанова №2137-XII від 19.02.1992р. «Про Державний герб України» Верховної Ради України (далі – Постанова №2137), яка взагалі не може застосовуватись як акт законодавства України оскільки з 28 червня 1996 року втратила чинність на підставі ст.1 Розділ XV Перехідні положення Конституції України
Зокрема, відповідно до ст.1 Розділ XV Перехідні положення Конституції України закони та інші нормативні акти, прийняті до набуття чинності цією Конституцією, є чинними у частині, що не суперечить Конституції України.
Відповідно до Рішення №4-зп від 03 жовтня 1997 року у справі 18/183-97 Конституція України набула чинності у день її прийняття 28 червня 1996 року.
Як вже зазначено опис і порядок використання державних символів України, в тому числі і Великого і Малого Державного Герба України, встановлюється законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Оскільки постанова №2137 не є законом і не приймалась не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України, а ст.20 Конституції України прямо визначено форму акта законодавства. яким має бути встановлено Державний Герб України, — закон, який приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України, то 28 червня 1996 року постанова №2137 втратила чинність на підставі ст.1 Розділ XV Перехідні положення Конституції України оскільки не відповідає і суперечить приписам ст.20 Конституції України.
Отже з моменту отримання цієї заяву у вас особисто, як Президента України і гаранта Конституції, виникає безпосередній обов’язок виконати ст.20 Конституції України і забезпечити прийняття закону, яким встановлюється опис і порядок використання державних символів України, в тому числі і Великого і Малого Державного Герба України, а саме обов’язок суб’єкта законодавчої ініціативи за ст. 93 Конституції України негайно розробити і внести до Верховної ради України першочерговий проекту закону, яким встановити опис і порядок використання державних символів України, в тому числі і Великого і Малого Державного Герба України.
Подальше невиконання вищезазначених приписів Конституції України з вашого боку буде умисним поваленням конституційного ладу в Україні, яке і так вже відбувається починаючи з 28 червня 1996 року.
Оскільки компетенція прийняття рішень по вищезазначеному питанню безпосередньо належить до повноважень народних депутатів України і Верховної Ради України в цілому, то на підставі ч.1 ст.15 ЗУ “Про звернення громадян” розгляд цієї заяви і надання відповіді не може бути здійснено іншою особою.
На підставі наведеного, керуючись Конституцією України, вимагаю:

1. Забезпечити безумовне і негайне виконання всіх приписів Конституції України;

2. Виконати обов’язки народних депутатів України і Верховної Ради України та негайно виконати приписи ст.20 Конституції України шляхом розроблення, внесення до Верховної ради України і прийняття першочергового проекту закону, яким встановити опис і порядок використання державних символів України, в тому числі і Великого і Малого Державного Герба України відповідно до ст.20 Конституції України;

3. Відповідь надати особисто у письмовому вигляді на адресу: _________________________

Оскільки дані питання мають доволі широкий суспільний резонанс і на адресу не одного депутата Верховної ради України неодноразово надходили подібні заяви про факти відсутності затверджених державних печаток, що ставить під сумнів правомочність прийнятих законів України, правосуб’єктність представництва держави Україна на міжнародному рівні і пояснюють безвідповідальність «посадових» осіб перед власниками держави – громадянами України, що і породжує причини корупції, на яку неконтрольовано і безрезультатно витрачаються неймовірно великі кошти Світового банку в Україні – World Bank Group і Міжнародного валютного фонд, (МВФ), дана вимога та ваші відповіді на неї будуть розміщені на сайті http://vyhid-e.org.ua/?p=5735  і надіслані в міжнародні правозахисні організації з метою виконання вимог даної заяви та оприлюднення прізвищ, які будуть відповідальними перед українцями за фальшування Декларації про державний суверенітет, Конституції України, особливо в частині ст. 20 , ст. 1, за якою Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава і будуть мати відповідну оцінку конституційно оформлених правоохоронних і судових органів.

___ .02.2020р. _________________________ ПІБ

Лист отримано. Слідкуємо за реакцією. Робимо висновки до дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *