Заявою поставим крапку в реформі ЖКГ і вільно підем у відпустки

як жекЗважуючи на слова заступника голови КМДА Петра Пантелєва http://kievcity.gov.ua/news/38305.html «Після першого липня ЖЕКи не припинять обслуговувати будинки, де не створено ОСББ»,  констатуємо бажаний нами результат діяльності:   не вдалось всліпу нав’язати всім киянам  ОСББ, керуючі  компанії, не вдасться закріпити і управителів!!          Така позиція оргкомітету по встановленню конституційного устрою.  Щоб довести його роботу до логічного переходу у інший етап праці і узагальнити правозахисну роботу в будинках, хто скористався нашими порадами,  потрібно

  • всім колективам будинкових комітетів зареєструвати ЗАЯВИ на ім’я своїх місцевих посадовців – керманичів , чим документально перекласти всю відповідальність за збереження комунального майна на їх плечі,
  • зобов’язати зберегти приміщення ЖЕКІВ за локальними громадами, які вони обслуговують з тим, щоб
  • після створення територіальних громад наповнити їх новими працівниками, які пройдуть конкурсний відбір на кожну штатну одиницю і будуть виконувати свої обов’язки за новими конституційними  вимогами.

Ці конкурси мають бути організовані  місцевими ОСН (ами) .   Будь – яке невиконання наших законних вимог створить всі передумови для призупинення будь якого фінансування, враховуючи і те, що ні жодна з податкових установ не є власністю територіальної громади,  включаючи і її рахунки. Це дає підстави нам їх тримати в тонусі і націлити на пере заснування  органів державної влади.

             Ви маєте зафіксувати всі прізвища посадовців, які отримають від вас заяву і збережете її для всіх мешканців. Зіскануєте її оригінал з штампами, як факт їх попередження  про відповідальність і контролюючи виконання, допоможете їм самоорганізацією в будинках реалізувати вимогу.  Активна позиція власників має бути зібрана в кулак. Саме так ми маємо відзначати 20ти річчя Конституції України, часу усвідомлення всіх її переваг. Зі святом реалізації людської гідності вас, громадяни і гості України!

 всі в жедТож  надаємо  новий шаблон остаточної і непорушної  конституційної заяви  – вимоги. Для роздрукування Заява про вимогу договору оперативного управління.

Для тих, хто бажає лише ознайомитись з текстом -шаблоном публікуємо даний документ нижче.

Секретарю Київради

________________________________

Голові ___________________________РДА в м. Києві

Начальнику ЖРЕО № ________

________________________________

Громадянина України

Голови будинкового комітету

Вул ____________________буд №___

________________________________

Адреса листування __________м.Київ

Вул.____________________________

Буд______ кв.______

тел._____________________________

Заява

(в якості прямої дії конституційних власників)

            Шановні високопосадовці. Ми громадяни України, самооргнаізувавшись в будинковий комітет «_______________________ » , легалізований шляхом повідомлення про заснування  на ваші адреси за № ________________ від _____________в Київраду, №_______ від ______________ в Дніпровську РДА, та вЖЕК №_____ № _________ від _____________,  провели розслідування діяльності обслуговуючого підприємства, що нас обслуговувало з  _______року, дізнались про технічний стан нашого будинку, що був не ремонтований з ______., проаналізували  деталі реформування житлово-комунального господарства про намір передати  наш будинок на баланс приватного підприємства, а чи то створити ОСББ. Зробивши висновки,  офіційно заявляємо, що ми категорично не погоджуємось на такий механізм реформування ЖКГ. Пояснюємо чому.

              З запитів на публічну інформацію ми дізнались  про відсутність

– повноцінної технічної документації на наш будинок;

– технічної документації на землю під будинком;

– свідоцтва про право  публічної власності конституційної  територіальної громади ____________________ району м. Києва на наш будинок і Комунальне підприємство «_________________________________», як власність   територіальної громади  ______________________ району м. Києва, що мало бути ще в 1992-1996 роках за ст.142 та 143 Конституції України.

             Ці факти є неприпустимими для процесу приватизації житлового фонду __________________________району  м. Києва і несуть загрозу безконтрольного управління нашим будинком, як об’єкту, який не пройшов інвентаризації, фінансового обліку і   об’єктивної експертизи технічного стану. З розслідування виявляється, що  технічно нічим управляти, а є лише бажання управляти громадянами, як фізичними особами, що змінює навіть політичний режим України. За таких умов громадяни перестають бути власниками,  а самі стають об’єктами чиєїсь власності.

          Доказом цього стали наступні  громадські відкриття:

  • громадяни України – мешканці нашого будинку не мають свідоцтва на власність – квартиру, а мають лише на право власності, що і без того забезпечується Законами України і має бути реалізоване отриманням свідоцтва на об’єкт власності – квартиру;
  • ми «приватизували» наше житло без отримання приватизаційних справ;
  • в філіях Ощадбанку на прохання нам надати документ про приватизацію житла, що є житловим чеком, нам надається довідка з приписом про те що він нереалізований.

Ці всі факти є доказом того, що  життя в суспільстві не відповідає вимогам законодавства і за таких умов зростає небезпека ще більше поглибити і політичну і економічну кризу. Всі  вище викладені факти неузгодженості приватизації з Законами України, наявності «білих плям» ходу приватизації в Україні 1992-96 років, яка призвела до знищення економіки України,  метод призначення управителя в наш будинок, створення ОСББ, або передачі на обслуговування нашого будинку в приватну  структуру є не лише недоцільним,  але згубним для громадян України, що призведе до поглиблення   і без того злиденного існування наших громадян будинку І в цілому масиву.

            Оскільки  за  договором  оперативного управління в наслідок його відсутності  ми взяти будинок  не можемо, тому рішенням відкритого засідання будинкового комітету, як представницького органу жителів нашого будинку  на праві  рішення  прямої дії ОСН  ( як частини  пубічних власників територіальної громади) зобов’язуємо  МІСЦЕВУ раду  розробити кошторис,  внести зміни в місцевий бюджет і передбачити кошти на утримання  будинку № _______ та  прибудинкової території розташованого за адресою  вул. _________________.

          В разі якщо документи (договір оперативного управління) буде знайдений, будинок пройде технічну і фінансову інвентаризацію спільного житлово – майнового комплексу громадян, то ми від імені наших мешканців і у відповідності до вимог Конституції України майно нашого багатоквартирного будинку складом демократично обраного ОСН (у) будкому вул.  _____________________будинку №  ________ візьмемо в управління по договору оперативного управління. Подальші наші вимоги  до місцевої ради будуть такі щоб   частина  коштів на його утримання була датована з  місцевого бюджету, а не з рахунків невідомого походження ,або з джерел невідомого фінансування на кшталт грантівських програм, що затягнуть нашу країну ще в глибшу боргову пастку. Ми наполягаємо на тому, що місцевий бюджет, створений  територіальною громадою  Дніпровського району має прозоро наповнюватись за рахунок примноження  частки національного багатства, розташованого в територіальній громаді   Дніпровського району. 

         Така конституційна вимога мотивована ще і тим, що за умови монопольно високих тарифів на всі послуги та енергоносії, жителі будинку не можуть самостійно утримувати будинок. Надалі з такою тенденцією підвищення цін за всі послуги жителі  не будуть спроможні  покрити всі витрати на капітальний ремонт. Програми кредитування капітальних ремонтів в будинках (джерелами яких є МВФ, що заганяє Україну в боргову пастку) не передбачені, а кредитування утеплення будинків не вирішує всі інші накопичені за 25 років комунальні проблеми.

           До вище викладеного офіційно заявляємо категоричну позицію про недопущення в наш будинок управителя або керуючу компанію. До створення  конституційного комунального підприємства, проведення  інвентаризації об’єктів публічної власності територіальної громади  Дніпровського району  вимагаємо обслуговування нашого будинку  ЖЕКОМ №  ______  приміщення якого має бути збережено як наша комунальна власність.  В разі ігнорування вище викладеної вимоги ми припиняємо сплату всіх послуг ЖКГ і послуг надавачів енергії,  тепло і водопостачання.

         Акцентуємо на тому, що збереження будинку контролюється представницьким органом – будкомом, обраним загальними зборами більшості законно проживаючих мешканців.

«______» __________________2016 р.

Голова                                            ___________

Секретар                                         ___________

Додатки

  1. Копія протоколу засідання будинкового комітету ( зборів жителів будинку) №____ від ____________ про взяття будинку в оперативне управління.
  2. Перелік зі змістом нормативно правових актів на яких ґрунтується наш підхід до справи.
  3.       Копія відповіді начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві А. М. Янчука від 17.02.2015№ 256 про відсутність територіальних громад в районах м. Києва. ВІДП МЮУ ТГ районів                                                                                                                                                                                                Протокол-зборів про завяву на Київраду про обслуг ЖЕКОМ                                                               Додаток2 до заяви нормат прав обгрунтування

З.docx-нормативно-правові-акти-для-аналізу-стану-житлового-фонду ( не на друк, а на усне ознайомлення )

Далі все буде залежати від всіх і кожного. Важливо усвідомити себе власником і почати збирати каміння те, що власноруч накидав.

Координатор оргкомітету по вставноленню конституційного устрою

Інна Плотнікова

3 коментарі до “Заявою поставим крапку в реформі ЖКГ і вільно підем у відпустки

  • 31 Липня, 2016 о 01:35
    Permalink

    ЗВЕРНЕННЯ

    Будинок №9 по вул. Михайлівській є багатоквартирним житловим будинком, який обслуговувався до 2011 року КП «Керуюча дирекція «ЖЕК «Михайлівська». Будинок має один під’їзд в якому розташовано вісім квартир, горище та підвал.
    Як стало відомо на сьогоднішній день будинок №9 по вул. Михайлівській офіційно знаходиться на балансі Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «КАШТАН» (ідентифікаційний код 25591485), яке взяло на себе обов’язок утримувати будинок в належному стані.
    Однак фактично так зване ОСББ «Каштан», яке було створено на підставі підроблених документів, не надає послуг власникам, квартир, які фактично проживають в будинку (договори на надання послуг так і не укладено).
    Насправді наш багатоквартирний житловий будинок використовують для комерційної діяльності, який під прикриттям ОСББ «Каштан», (а саме трьома фізичними особами), як готель «КievInn». Цілодобово ведеться заселення (відселення) посторонніх людей в готель, постійно чути шум від автомобілів, які паркуються на нашій прибудинковій території, за нами та нашими гостями ведеться цілодобове спостереження, записи які зберігаються і передаються невідомим нам особам (що розцінюється мною та іншими мешканцями, як залякування, оскільки вже був випадок, коли найнята від імені голови ОСББ «Каштан» невідома особа побила в суді нашого представника).
    Відповідно до Рішення Конституційного суду України №4 –рп/2004 від 2 березня 2004р. (справа №1-2/2004) : «допоміжні приміщення (підвали, сараї, кладочки, колясочні і т.ін.) передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир (кімнат у квартирах) багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього».
    Не зважаючи на Закон, наші допоміжні приміщення (горище та підвал) та сходові клітини незаконно були переобладнані під приміщення для обслуговування самовільно облаштованого в будинку готелю. Над входом в будинок, який є об’єктом культурної спадщини, незаконно почеплена вивіска «КievInn». на сходовій клітині першого поверху, без дозволу всіх співвласників будинку, було облаштовано так званий «ресепшен» для готелю, який виконує функцію поселення-виселення клієнтів готелю, а на горищному приміщення без відповідного дозволу облаштоване приміщення для співробітників готелю, які обслуговують незаконно створений готель. Прибудинкова територія нашого будинку використовується під приватну автостоянку для постояльців готелю.
    Про те, що посадові особи ОСББ «Каштан», зловживаючи службовим становищем, використовує спільну сумісну власність для особистих комерційних потреб, було направлено не одну заяву про злочин в правоохоронні органи. Після тривалих скарг нарешті було порушено Шевченківським РУ ГУМВС України в м. Києві кримінальне провадження, яке внесеноо до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100100010337 від 02.09.2015 року

    Я та інші мешканці також неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування, щодо незаконної комерційної діяльності вказаними вище особами нашого багатоквартирного будинку під готель, однак не зважаючи на те, що на сайті «Вооking/com:отель«КievInn», Киев, Украина» є у відкритому доступі інформація, що будинок №9 по вул. Михайлівській в м. Києві використовується під готель, в якому можна замовити готельні номери, що до послуг приватна автостоянка, тощо, однак реакція на такі протиправні дії з контролюючих органів відсутня.
    Більше того, керівники ОСББ – власники незаконного готелю в багатоквартирному будинку, вирішили чинити тиск на власників квартир, які пишуть скарги на їх протиправні дії,
    Зокрема було спеціально залито квартири №4 та кв.1, а також бібліотеку, яка знаходиться в частині підвальних приміщень. На сьогодні приміщення бібліотеки по шахрайськвй схемі було незаконно відчужено та оформлено на приватних осіб.
    Оскільки фактично ОСББ «Каштан» було створено лише з метою одноособового використання посадовими особами спільних допоміжних приміщень та прибудинкової території, то будинок ніким не обслуговується, в будинку відсутній обслуговуючий сантехнік, електрик, паспортист тощо, то при залитті не було сантехніка, і мешканцям приходиться постійно викликати поліцію.
    Представник ОСББ «Каштан», надав суду підроблені документи де в списку присутніх на так званих установчих зборах ОСББ було незаконно включено мешканці будинку, які не були засновниками і жодних документів не підписували. Головою зборів Швець Павло Олександрович, підробив документи, в результаті чого було зареєстровано ОСББ «Каштан», без належних документів на підтвердження волевиявлення всіх записаних так званих «засновників» ОСББ «Каштан». Після того, як різними методами було викуплені ще квартири, які сьогодні використовуються під готель «KievInn», Швець Павло Олександрович в 2008 році був вибраний Головою правління ОСББ «Каштан», однак ні кількості членів правління ОСББ «Каштан», ні списку осіб, членів ОСББ «Каштан», ні конкретного місцезнаходження керівництва та обслуговуючого персоналу ОСББ «Каштан» на сьогоднішній день нам не відомо. Отримати зазначену інформацію неможливо. Особи, які знаходяться (незаконно) на першому поверсі будинку і називають себе «консьєржами» жодного разу ні мені, ні моєму представнику, ні працівникам поліції так і змогли вказати навіть номер телефону хоча б одного працівника ОСББ «Каштан» (починаючи з голови правління, сантехніка, електрика та інш.).
    На офіційні листи (заяви, скарги, тощо), які направляються на ім’я Голови правління ОСББ «Каштан» за адресою вул. Михайлівська, 9, ми не отримали жодної письмової відповіді, що також підтверджує, що зазначена юридична особа відсутня за вказаною адресою.
    Однак для того, щоб покрити затрати на непомірні витрати по обслуговуванню незаконного готелю, керівництво ОСББ «Каштан» протиправно підвищило в три рази тарифи (порівняно з розрахованими КП «Керуюча дирекція «ЖЕК «Михайлівська»).
    Адміністративна колегія Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України ще 21.06.2012р. направило ОСББ «Каштан» РЕКОМЕНДАЦІІ, в яких зокрема зобов’язало здійснювати нарахування власникам житлових приміщень у будинку №9 по вул. Михайлівській плати за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за тарифом, розмір якого погоджено (встановлено, затверджено) відповідним розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Керівництво ОСББ «Каштан» в особі Швеця Павла Олександровича до сьогоднішнього дня не виконало вказані РЕКОМЕНДАЦІЇ, які є обов’язковими для розгляду особами, яким надані. Таким чином Швець П.О. проявляє зневагу до законних вимог державного органу і надалі умисне направляє завищені рахунки на послуги, які по суті не надаються, при цьому по тарифу 9,87 грн. за м. кв., замість розрахованого КП «Керуюча дирекція «ЖЕК «Михайлівська» 3,03 грн. за м.кв. (розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 29.12.2010 № 1221 встановлено тарифи на послуги в будинку №9 по вул. Михайлівська в залежності від терміну оплати: – 3,03 грн. в разі оплати не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим-3,34 грн. в разі оплати після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, вказані тарифи встановлені на економічно обґрунтованому рівні із зазначенням кожної складової тарифу).
    Внаслідок незаконного нарахування комунальної послуги за утримання будинку та прибудинкової території за тарифом у розмірі 9,87 грн. за 1 м.кв. керівництво ОСББ «Каштан» Швець Павло Олександрович, його син Швець Олександр Павлович та Казанцев Дмитро Олександрович мають намір через штучний борг, заволодіти квартирами мешканців, які не згодні з облаштуванням готелю в багатоквартирному житловому будинку. По суті додаткові витрати по використанню багатоквартирного будинку під готель перекладаються на осіб, які не згодні з протиправною діяльністю Швеця П.О., Швеця О.П. та Казанцева Д.О., які під прикриттям так званого ОСББ займаються паралельно, як фізичні особи-підприємці, комерційною діяльністю.
    Такі протиправні дії вказаних осіб стали можливими, завдяки бездіяльності органів місцевого самоврядування та контролюючих державних органів, зокрема правоохоронних органів, які до сьогоднішнього дня затягують досудове розслідування злочинів, внесених СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100100010337 від 02.09.2015 року.
    Вже роками немає належної реакції на наші заяви та звернення, а кримінальне провадження умисне затягується, через бездіяльність слідчого та неналежний контроль зі сторони прокуратури.
    (Кримінальне провадження відносно голови ОСББ “Каштан” внесено до ЄДРР за №12015100100010337 від 02.09.2015року (Шевченківське УП ГУ НП в м. Києві, слідчий Ямковий Д.А.).
    ВКРАЛИ ДЕРЖАВНУ БИБЛИОТЕКУ ОСББ «КАШТАН» М.КИІВ вул. Михайлівська 9

    Відносно Бібліотеки, це щодо приміщення в якому з 1960-их років знаходилася Обласна музично-театральна бібліотека,то по цьому питання після телевізійної програми “Гроші” займається Департамент управління представництва інтересів громадян та держави в суді – Сахно Наталія Вікторівна.

    Приміщення бібліотеки незаконно 25.12.2015р. було оформлено приватним нотаріусом Коноваловою Есталіною Анатоліївною на Куликова Василя Михайловича, 07.06.1954 р.н., зареєстрований м. Кіровоград, вул.Яновського, 58а, кв.45.

    Враховуючи вищевикладене, прошу розглянути питання щодо встановлення фактів можливої корупції чиновників місцевого самоврядування та працівників правоохоронних органів, які явно сприяють злочинцям уникнути справедливого покарання

    Відповідь
    • 7 Серпня, 2016 о 00:09
      Permalink

      Ви не оригінальні зі своєю бідою. Шляхборотьби лежить лише через тер громаду і облік вашогобудинку в публічнихреєстрах власності. Збори тер громади мають вирішити всі питання, а факти корупціїкорупціонерам і суспільству що погрузло в тому вкрайважко так і життя не вистачить.В доповнення до сказаного раджу вникати в своїправа власників. Від цього усвідомлення прийдуть і зміни.

      Відповідь
    • 2 Вересня, 2021 о 21:58
      Permalink

      шановний Сергію. В тому лабіринті злочинів і рейдерства майна розбиратись поодинці – не буде успіху. їх зупинять чиновники і правоохоронці, коли на них буде повсюдний тиск людей. Поветрайте собі своє. Припиняйте сплачувати на користь рейдерів комунальногоь майнав, довівши свою правоту

      Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *